Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahçelievler E-5 yan yolda sözde bir otobüs durağı var ama otobüsler duramıyor. Çünkü durak, minibüsler tarafından zapt edilmiş durumda. Bu işgal yüzünden otobüsler ikinci sırada yolcu alıp indirince trafik karışıyor.

        HEP söylüyorum... İstanbul’un dillere destan trafik karmaşasının en önemli nedenlerinden biri işgaller diye... Yol kenarlarının, kaldırımların, otobüs duraklarının istila edilmesi, içinden çıkılmaz bir kaos yaratıyor. Bir türlü önlenemeyen bu keşmekeşe dair çarpıcı örnekleri de hemen her gün bu sütunlarda görüyorsunuz. İşte şimdi yine bir işgal manzarasıyla karşı karşıyayız. Bu kez yer Bahçelievler E-5 yan yol... Bir curcunadır almış başını gidiyor bu yan yolda. Trafik öyle bir düğümlenmiş ki adım adım bile ilerlemiyor. Bu hengâmenin sorumlusu ise minibüsler... Otobüs durağını ele geçiren minibüsler daha doğru bir tanımlama aslında. Otobüsler, durağa giremiyor zira orada minibüsler sıralanmış. Otobüsler de mecburen ikinci şeritte duruyor. Tabii yolcu alıp indirmek dakikalar sürdüğünden arkadaki konvoy uzayıp gidiyor. Otobüs bekleyen yolcuların çektiği eziyet de cabası. Otobüslere binebilmek için yol ortasına yığılan, minibüslerin arasında beklemek zorunda kalan yolcuların perişanlığını uzun uzun anlatmaya gerek yok, zira her şey ortada... Peki kentin en kritik noktalarından birinde yaşanan bu kargaşaya müdahale edilmemesine ne demeli! Bakalım bu görüntüler karşısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube’nin açıklaması ne olacak? Merakla bekliyoruz...

        Minibüs işgali yüzünden otobüs yolcuları yol ortasına yığılıyor.

        Kadıköy-Bostancı dolmuşuna binen bin pişman

        SÖZ toplu ulaşımdan açılmışken... İstanbullu sadece otobüste, minibüste sorun yaşamıyor. Dolmuş yolcuları da bir o kadar dertli. İşte her gün Kadıköy-Bostancı hattındaki dolmuşla seyahat eden bir yolcunun anlattıkları: “Müşteri kapmak için birbirleriyle yarışıp ölümüne sollama yapıyorlar. Durak nedir bilmiyor, her yerde yan yana durup zaten içinden çıkılmaz olan Bağdat Caddesi trafiğini tamamen kilit hale getiriyorlar. Motosiklet ve bisiklet kullananlara karşı son derece tehlikeli hareketler yapıyorlar. Dolmuşların resmi kapasitesi 7 yolcu olmasına karşın 9 yolcu alıp itiraz edeni bir dövmedikleri kalıyor.”

        Diğer Yazılar