Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla’da neler oluyor? Mercan Koyu’nda denizin rengi kahverengiye döndü, yüzey kalın bir tabakayla kaplandı. Bazı bölümlerde balık ölüleri var. Çevre sakinleri, teknelerin sintinelerini denize boşalttığını iddia ediyor.

        ONCA kampanyaya, denetime, cezaya rağmen çevre bilincini edinemedik gitti. Özellikle de deniz temizliğini sağlayamıyoruz bir türlü. Denize çöp ve atık boşaltmamayı öğrenemiyoruz işte... Bu köşenin müdavimleri hatırlar. Daha geçen hafta, Kabataş sahilinin nasıl da çöplüğe çevrildiğini göstermiştim. Deniz yüzeyi pislikten, çöpten geçilmiyordu. Haberin ardından temizlik yapıldı yapılmasına da ne oldu! İki gün sonra yine aynı manzara. Dün, Şikâyet Hattı’na yine çarpıcı bir mesaj geldi. İnsanın içini acıtan cinsten... Bu gördüğünüz fotoğraflar, olayın tüm vahametini ortaya koyuyor aslında... Burası Tuzla, Mercan Koyu...

        İDDİALAR VAHİM

        Denizin rengi kahverengiye dönmüş resmen. Daha da kötüsü yüzeyde kalın bir tabaka oluşmuş. Tabii bir de bazı bölümlerde balık ölülerini görmek mümkün... Peki nedir bu tablonun sorumlusu? Çevre sakinlerine göre, koydaki teknelerin sintineleri denize boşalıyor, sonra da bu yürek burkan manzara ortaya çıkıyor. Denizdeki bu tabaka, rüzgârla birlikte Kartal önlerine doğru, hatta Adalar’a kadar uzanıyor. Dedim ya insanın içi acıyor, bu fotoğrafa bakmaya tahammül edemiyor. Acaba sahillerin temizliğinden sorumlu yetkililer Mercan Koyu’nda neler olup bittiğini biliyor mu? Mesela orada hiç denetim yapılmış mı? Bu sorulara acilen yanıt bekliyoruz...

        ACİL DENETİM GEREKLİ

        Sahilin hali çevre sakinlerini endişelendiriyor. Denizin bazı bölümlerinde balık ölülerini görmek mümkün. Mercan Koyu’nda acilen denetim yapılması bekleniyor.

        KAĞNI HIZIYLA YOLCULUK

        MİNİBÜS şikâyetlerinin ardı arkası kesilmiyor. İşte bir okuyucumuzun anlattıkları: “Seyrantepe Topkapı arasında çalışan minibüsler, yolcu almak için kağnı hızıyla ilerliyor. Bu güzergâhta 41 ST No’lu otobüsler de çalışıyor. Ve otobüsler, adım adım ilerleyen minibüslerin arkasında resmen işkenceye maruz kalıyor. Minibüsler çok yavaş gittiği için doğal olarak otobüsler de yavaşlıyor. Bu arada da trafik sizlere ömür. Seyrantepe’den hareket eden otobüsler, 4. Levent’e kadar minibüsler yüzünden 35-40 dakikada gidebiliyor. Oysa burası 10-15 dakikalık yol. Minibüsler bazı yerlerde aşırı hızlı giderken Seyrantepe-4.Levent yönünde tam tersi aşırı yavaş ilerliyorlar. İyi ama bu minibüsçüler hiç mi denetlenmiyor? Trafik ekipleri bu kadar yavaş giden minibüs şoförlerine hiç mi müdahale etmiyor? Aşırı hız trafiği ne kadar tehlikeye sokuyorsa, aşırı yavaşlık da hem tehlikeli hem sinir bozucu.”

        KISA... KISA...

        ■ Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’nde hiçbir sokakta çöp konteyneri yok. Günde iki kez çöp arabası geliyor. Ancak bir işimiz var diyelim evde yokuz. Çöp arabasının saatlerini kaçırdığımız zaman çöpler evde kalıyor. Ertesi güne kadar çöpü atma şansımız yok. Koskoca mahallede konteyner olmaması akıl alır gibi değil. S.A.

        ■ Levent Metro Durağı ve Beşiktaş İskelesi çok kötü kokuyor. Sabahları işe gitmek üzere yola koyulduğumuzda tahammül edilmez bir kokuya maruz kalıyoruz. Durak ve iskele sabahları temizlenmeli. A.Ö.

        ■ Gümüşpala Mahallesi Müge Sokak’taki Gümüşpala İlköğretim Okulu’nun önündeki sokak lambası aylardır yanmıyor. Aydınlatma olmadığından sokağın bir bölümü zifiri karanlık. Akşam saatlerinde sokakta yürümeye korkuyoruz. Evlerimizin sokak kapısını açmaya çalışırken kilidin deliğini bile bulamıyoruz. Arızanın bir an önce giderilmesini bekliyoruz. M.Ç.

        Diğer Yazılar