Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul trafiğinin en önemli sorunlarından biri tabii ki kamyonlar... Yollarda terör estiren devasa hafriyat kamyonları... Yasak saatlerde yollardalar, aşırı yük taşıyorlar, son sürat gidiyorlar, sol şeridi kimselere bırakmıyorlar, ve daha neler neler... Koca İstanbul’da dehşet saçmadıkları yer yok da bazı noktalar var ki kelimenin tam anlamıyla kamyon kâbusu yaşıyor. İşte o noktalardan biri de Beykoz Riva... Bölge halkı, zaten virajlı ve tehlikeli olan yoldan vızır vızır geçen kamyoncuların ne hız sınırına ne de başka bir kurala uyduğunu, kazasız gün geçirmediklerini söylüyor. İşte Şikâyet Hattı’na Riva’dan gelen isyan mesajlarından biri... “Hafriyat döküm alanlarına giden kamyonlar yüzünden can güvenliğimiz kalmadı. Aşırı hızla virajlara, Hatalı sollama yapıp kazaya neden oluyorlar. Özellikle akşam saatlerinde kelle koltukta yolculuk yapıyoruz. Bu tehlikeli yolda aydınlatma yok. Üstüne bir de kamyonlar süratle ilerleyince kaza kaçınılmaz oluyor tabii. İşin en tuhaf yanı da bunca olaya rağmen hiçbir önlem alınmaması, güvenlik tedbiriyle ilgili bir çalışma yapılmaması. Kamyonların zapturapt altına alınması için daha kaç kişinin canının yanması gerekiyor?”

        4 durak da taksilerin işgali altında

        Otobüs duraklarının işgali kronik hale geldi. İstila edilmeyen durak neredeyse yok gibi ama bazı duraklar var ki otoparktan farksız. Misal, Mecidiyeköy, Karaköy, Karagümrük ve Yayla otobüs durağı, özellikle taksiler tarafından zapt edilmiş durumda. Taksiler, otobüs duraklarına sıra sıra dizilince otobüsler de mecburen yol ortasında duruyor. Yolcu alıp indirme sırasında dakikalar geçince trafik de sizlere ömür. Bu tablo karşısında insanın aklını şu soru kurcalıyor tabii... Şehrin orta yerindeki bu işgalleri trafik ekipleri hiç mi görmez?

        Yok böyle duyarsızlık

        Görme engelliler için kaldırıma sarı kabartma çizgili taşlar döşeniyor malum... Engelli vatandaşlar bu taşları takip ederek rahatlıkla yürüyebilsin diye... Ne var ki bu bölümler işgal altında. Tıpkı yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi... Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, engellileri hiç mi hiç umursamayan bazı sürücüler, araçlarını işte böyle sarı bölgenin üstüne bırakıp ortadan kayboluyor. Yukarıdaki kareler, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ve Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde çekildi. Görüyorsunuz işte... Hastanenin önündeki sarı bölgenin üstünü otopark olarak kullanmış sürücüler. Bu duyarsızlığa ne diyelim? Ne desek az!

        Çekmeköy’e 7 saat sefer yok

        İETT, geçen hafta yaz tarifesine geçti, yeni tarifeyle birlikte de şikâyetler artmaya başladı. İşte o şikâyet mesajlarından biri... “122 Çekmeköy Şahinbey-Mecidiyeköy Hattı’nda sefer saatleri zaten çok azdı. İETT’nin ayın 13’ünde geçtiği yaz tarifesiyle birlikte artık yok gibi. Hafti içi 08.30’dan sonra 15.30’a kadar hiç sefer yok. Oysa ki yaz tarifesi öncesinde 10.00 ve 12.30’da sefer vardı. Yaz tarifesiyle birlikte akşam Mecidiyeköy kalkışlı 19.45 ve 20.30 araçları da kaldırılmış. Bu saatte de yolcu sayısı oldukça fazla. Ancak otobüs olmadığı için mağdur oluyoruz.”

        Diğer Yazılar