Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çekmeköylüler, İETT’nin yaz tarifesine isyan ediyor: Sefer aralıkları 7 saate yükseldi. Sabah 08.30’dan 15.30’a kadar otobüs yok. Kilometrelerce yürüyüp E-5’e çıkıyoruz. Orada da tüm otobüsler dolu geliyor

        İETT yaz tarifesine geçti geçeli Çekmeköylüler eziyet çekiyor. Mevzu şu: Zaten az sayıda olan Mecidiyeköy seferlerine yeni tarifeyle birlikte iyiden iyiye kısıtlama getirildi. Sefer aralıkları 7 saate yükseldi. Evet, şaka değil gerçek. Çekmeköy’den Mecidiyeköy’e 7 saatte bir otobüs kalkıyor. Tabii bu durum da çevre sakinlerini canından bezdiriyor. Bakın bir Çekmeköylü okuyucumuz, yas tarifesine dönen yaz tarifesinden nasıl dert yanıyor: “122M Çekmeköy- Mecidiyeköy hattında yaz tarifesiyle birlikte seferler yeniden düzenlendi. Sabah ilk sefer 05.50’de. Sabahları 08.30’a kadar sefer var. Bir sonraki sefer ise 15.30’da. Yani tam 7 saat sonra. Oysa ki yaz tarifesinden önce 10.00’da ve 12.30’da sefer vardı. Ve bu iki saatte otobüs ilk durakta doluyordu. Şimdi bu iki saatteki sefer kalktığı için Çekmeköy’de oturan vatandaş evinden çıkıp yürüyerek Serindere, Madenler ya da Plazalar durağına gidip oradan otobüse biniyor. Tabii binebilirse... Misal, Serindere Durağı’ndan Mecidiyeköy’e gitmek için binebileceğimiz üç hat var. 522ST Sultanbeyli-Mecidiyeköy, 122D Taşdelen Cumhuriyet Mahallesi- Mecidiyeköy, 122B Yenidoğan- Mecidiyeköy... Ancak bu otobüsler çok dolu geldiği için binilmiyor. Dün 9 otobüs geçti hiçbirine binemedim mesela.... Kaldırılan 122M hattının 10.00 ve 12.30 seferlerini geri istiyoruz. Ayrıca aynı hat için akşam da sıkıntı var. 19.45 ve 20.30 Mecidiyeköy kalkışlı seferlerimiz de kaldırıldı. Yaz tarifesiyle ulaşım bizim için çileye döndü...”

        SERVİS İŞGALİNE 'ASLANTEPE' ÖNERİSİ

        Bu köşenin takipçileri, yol işgaline, özellikle de servis istilasına ne denli önem verdiğimi bilir. İş merkezlerine personel taşıyan servis araçlarının gün boyu kentin en kritik noktalarında park edildiğini, yolların zapt edildiğini kaç kez yazdım, kaç kez dile getirdim hatırlamıyorum bile. İstanbul trafiğinin en büyük problemlerinden biri olan servis işgalini, dün de DHA görüntülemiş. Kentin birçok noktasında çekilen fotoğraflarda, koca koca servislerin yolları nasıl tıkadığı ortaya konulmuş.

        ‘PARK ALANLARI BELİRLEDİK’

        İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İstanbul’da depolama yerleri belirledik. Mesire alanları, orman alanları hafta içinde boş. Ayrıca futbol sahalarının park yerleri saptandı. Maslak-Zincirlikuyu- Fatih gibi bölgelerde yaşanan parklanmayı bu alanlara kaydırmak istiyoruz. Özellikle Maslak çevresinde Aslantepe’nin büyük bir alanı var. Hem kulüp bu parklanmadan kazanacak hem de servis araçları şehiriçi, mahalle içlerinden dışarı çıkmış olacak. İSPARK’ın da bize sunduğu çalışmalar var. 10 ile 30 dakika arası ücretsiz parklanma imkânı veriyor. Biz bir de yetkililerden kademeli saat uygulaması istiyoruz. Çıkışlar ve girişler ayrı saatlerde yapılırsa bu yoğunluk yaşanmayacaktır.” Artık ne yapılır, nasıl bir formül bulunur bilmiyorum ama birilerinin bir an önce bir şeyler yapması gerekiyor orası kesin...

        FERİBOTTA GÜRÜLTÜLÜ APARAT İSYANI

        YAZIN gelmesiyle birlikte İDO’nun Yenikapı-Bandırma, Yalova ve Mudanya feribot seferleri tam kapasiteyle hizmet veriyor, hatta ek seferler yapılıyor. Ancak feribot yolcularının bir şikâyeti var. Tatilciler, gemilerdeki çocuk oyun salonlarına konulan aparatlardan yakınıyor. Özellikle birkaç oyun aletinin çok yüksek sesle çalışmasının gürültü kirliliğine neden olduğunu söyleyen yolcular, İDO yönetiminden oyun aletlerinin değiştirilmesini bekliyor.

        YÜRÜMEYEN MERDİVEN

        GEÇEN hafta, 44 metrobüs istasyonunu tek tek gezip asansör ve yürüyen merdiven haritası çıkarmıştık hatırlarsanız. İstasyonların 30’unda sıkıntı büyüktü. Bu haberin ardından Şikâyet Hattı’nı arayan İstanbullular, otobüs duraklarında da durumun farklı olmadığını söyledi. Örneğin Taksim Tüneli’ndeki otobüs durakları... Her iki yönde de tünele inen yürüyen merdivenler sürekli arızalanıyor. Tadilat çalışmaları uzadıkça uzuyor. Engelliler ve yaşlılar ne yapacağını şaşırıyor.

        Diğer Yazılar