Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıköy Hasanpaşa’daki terk edilmiş lojmanlar, madde bağımlılarının yuvası oldu. Sözde kapı ve pencereler kapatıldı ancak değişen bir şey olmadı. Bölge halkı dışarı çıkmaya bile korkuyor

        GEÇEN aylarda, Kadıköy Hasanpaşa’daki terk edilen Maliye Lojmanları’nın nasıl da çevre sakinlerinin korkulu rüyası haline geldiğini göstermiştim. 17 Ağustos depreminde ağır hasar aldığı için boşaltılan ve tam 16 yıldır da kimsenin ilgilenmediği Müverrih Ata Sokak’taki lojmanlar, çevre sakinleri açısından kelimenin tam anlamıyla kâbus...

        Zira iki blok halindeki lojmanlar, madde bağımlılarının meskeni durumunda. Tahmin edersiniz ki binalara yerleşen tinerciler taşkınlık yapıp mahalleliyi korkutuyor, millet binaların önünden geçmeye bile cesaret edemiyor. İşte bu vahim tabloyu daha önce bu sütunlarda ortaya koymuştum. Bu haberin ardından da zabıta ekipleri harekete geçmiş, tinercilerin içeriye girişinin engellemek için binanın kapı ve pencerelerini kapatmıştı. Gelin görün ki, Hasanpaşalılardan gelen mesajlara bakılırsa bu önlem pek de bir işe yaramamış.

        Madde bağımlıları, bu kez binaların arka tarafından bir giriş yolu bulup yeniden lojmanlara yerleşmiş. Tabii bölge halkının yaşadığı endişe de kaldığı yerden devam etmeye başlamış. Şu günlerde, tinerci yuvasına dönen lojmanlarla ilgili çok sayıda şikâyet alıyorum.

        Bakın lojmanların hemen yakınında oturan bir vatandaş, Müverrih Ata Sokak’ta olup bitenleri nasıl anlatıyor: “Durum her geçen gün daha da vahim hale geliyor. Binayı zapt eden madde bağımlıları etrafa huzur vermiyor. Birbirleriyle kavga ediyorlar, gürültü-patırtı hiç bitmiyor. İçeride fuhuş yapıldığına dair söylentiler de var. Çevre sakinleri olarak toplanıp yetkililere başvurduk. Binanın yıkılmasını istedik. Hemen yan taraftaki hastanenin burayı kiraladığı açıklandı. Sonuç itibarıyla Hasanpaşa’nın baş belası haline gelen lojmanlarla ilgili bir sonuç alınamıyor. Artık dışarı çıkmaya korkar olduk. Bu binalarla ilgili acilen kalıcı bir çözüm bulunmalı. Beklemeye tahammülümüz kalmadı.”

        Diğer Yazılar