Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu yakası sakinleri, Üsküdar-Küçüksu arasındaki trafik krizinden kurtulmak için deniz ulaşımı istiyor. Şehir Hatları’nın her iki yakada da paralel deniz hattını bir an önce devreye alması bekleniyor.

        Geçen günlerde, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’le yaptığım söyleşide, Boğaz’da paralel deniz yolculuğunu gündeme getirmiştim. Genç’e, “Deniz ulaşımı deyince niye hemen iki yaka arasındaki geçiş anlaşılıyor? Biz niye paralel hatta yolculuk yapamıyoruz?” diye sormuştum. Süleyman Genç de bu konuda çalışma yaptıklarını, Çingene Vapuru olarak bilinen ring seferlerini modernize etmeyi düşündüklerini söylemişti. Bu röportajın ardından da İstanbulluların taleplerine yer vermiş, Sarıyer-Kabataş arasındaki vapur seferi isteklerini dile getirmiştim.

        HER GÜN ÇİLE

        Şikâyet Hattı’na gelen mesajlara bakılırsa Anadolu yakası sakinleri de Boğaz’da paralel deniz yolculuğunu bekliyor. Özellikle de Üsküdar- Küçüksu arasındaki trafik krizinden kurtuluş için bu hatta deniz ulaşımının elzem olduğunu düşünüyorlar. İşte bir Beykozlunun anlattıkları: “Üsküdar-Küçüksu arasında trafik her daim allak bullak. Sabah ve akşamları ise çekilmez bir hal alıyor. Özel aracı, otobüsü, minibüsü bu yolu kullanıyor ve kıpırdayacak yer kalmıyor. Oysa bu hatta motor ya da küçük vapurlar çalıştırılsa, Üsküdar’daki duraklar da Küçüksu’ya taşınsa, ki burada çok müsait bir alan var. Motordan ya da vapurdan inen otobüsle yoluna devam edebilir. Üsküdar-Beykoz arasındaki toplu ulaşım denizden sağlanırsa trafikte çok büyük bir rahatlama olacaktır. Biz de her gün bu keşmekeşi ve sinir harbini yaşamaktan kurtulmuş olacağız.”

        Aslında ‘çözülmez’ dediğimiz, ümidi kestiğimiz İstanbul trafiğini böyle küçük dokunuşlarla çok büyük ölçüde rahatlatmamız mümkün. Üsküdar-Küçüksu arasında deniz ulaşımını sağlamak çok zahmetli ve külfetli bir şey olmasa gerek. Sadece böyle bir sistem bile trafiği kendine getirecek, İstanbulluya nefes aldıracaktır. Artık Şehir Hatları’nın bir an önce harekete geçmesini, paralel deniz ulaşımını ivedilikle hayata geçirmesini bekliyoruz...

        Feribotta gürültü bitti

        GEÇEN hafta, İDO’nun Yenikapı-Bandırma arasındaki feribotuyla ilgili şikâyetleri dile getirmiştim. Yolcular, oyun salonunda bulunan gürültülü aparatlardan dert yanıyorlardı. Bu haberin ardından İDO’dan şu yanıt geldi: “Marmara’nın iki yakası arasındaki hızlı feribot seferlerimizde küçük yolcularımızın da keyifli vakit geçirebilmeleri için geliştirdiğimiz çocuk oyun alanlarındaki bazı oyun aletlerinin çok ses çıkarması nedeniyle yolcuların şikâyette bulunduğuna dair bilgileri araştırdık. Yenikapı- Bandırma feribotlarımızda bu şikâyetlerin yaşandığını tespit ederek, oyun salonlarında gürültü yapan söz konusu aparatların sökülmesini sağladık.”

        İDO yetkililerine yolcuların şikâyetlerine gösterdikleri ilgi ve kısa sürede geri dönüş için teşekkür ediyorum...

        Diğer Yazılar