Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki öğretmenevi, Çevre Bakanlığı’ndan 02.00’ye kadar canlı müzik izni aldı, bölge sakinlerinin yaşadığı eziyet katlandı. Şarkılar, türküler caddeyi inletiyor, çevre sakinleri, “Uyuyamıyoruz” diye isyan ediyor...

        Şişli Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki gürültü kâbusu, yaz başından beri devam ediyor. Bir taraftan öğretmenevinden, diğer taraftan da İTÜ Sosyal Tesisleri’nden gelen bangır bangır müzik, çevre sakinlerini bezdirmiş durumda. Haftanın en az 4 günü cadde türkülerle, şarkılarla inliyor. Hafta sonları ise tam cinnetlik. Zira her iki tesisten yükselen sesler birbirine karışıyor, mahalleli pencere açamaz, evinde duramaz hale geliyor. Dedim ya, yaz başından beri bu eziyet sürüyor ancak son birkaç haftadır durum daha da vahim. Çünkü artık öğretmenevindeki düğünler 23.59’a kadar değil, 02.00’ye kadar devam ediyor. Öğretmenmevinin Çevre Bakanlığı’ndan eğlenceleri 02.00’ye kadar devam ettirme izni alması, bölge halkının çektiği çileyi katlıyor. Özellikle hafta sonları çıldırma noktasına geldiklerini söyleyen bölge halkı, müzik sesini 02.00’ye kadar uzatan yetkililere baskın nasıl sesleniyor: “Çevre Bakanlığı, birkaç yıl önce eğlence mekânlarındaki müzik sesinin 23.59’da kesilmesi kararını vermişti. Peki şimdi müzik yayını neden 02.00’ye kadar uzatılıyor? Üstelik de mahallenin ortasındaki bir eğlence mekânı için. Çocuklar, yaşlılar, hastalar var ve mekândan yükselen canlı müzik nedeniyle kimsenin uyuması mümkün değil. Bu sıcakta gürültü yüzünden pencere açamaz haldeyiz. Biz 23.59’a kadar süren müziğe bile tahammül edemezken şimdi bir de 02.00’ye kadar gürültü patırtı bitmiyor. 02.00’de müzik kesilse de düğünden ayrılanların gürültüsü devam ediyor. Şehrin orta yerinde eziyetin en büyüğünü çekiyoruz.”

        Öğretmenevi yetkilileri ise bu şikayetler karşısında, aynen şu açıklamayı yaptı: “Çevre Bakanlığı’ndan yetkililer gelip gerekli ölçümleri yaptı ve 02.00’ye kadar canlı müzik izni aldık.”

        BU SICAKTA MERDİVEN BUNALTIYOR

        Şu günlerde yolu Taksim’e düşenler tünelden meydana çıkarken fenalık geçiriyor. Neden mi? Metrodan ve otobüsten inenlerin kullandığı yürüyen merdiven ve asansör çalışmıyor da ondan. Bu sıcak günlerde onlarca basamağı çıkmak zorunda kalan yaşlı ve engelli vatandaşlar da bu duruma isyan ediyor doğal olarak: “Otobüsten ve metrodan inenlerin kullandığı yürüyen merdiven, bir haftadır arızalı. Bir türlü de bu arıza giderilemiyor. Onca merdiveni çıkmamak için bir alternatifimiz de metronun meydan çıkışına yürümek. Hadi oraya yürüdük diyelim fakat oradaki asansör de arızalı. Metronun meydan çıkışında yürüyen merdiven var fakat tekerlekli sandalyeyle ya da bebek arabasıyla yürüyen merdivenden çıkmak mümkün değil. Yaşlılar da yürüyen merdivende zorlanıyor. Bu sıcak havada bir de merdiven çıkmak zorunda kalınca bunalıyoruz.”

        Diğer Yazılar