Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        E-5’teki Mecidiyeköy Viyadüğü bakıma alındı. Çalışma kapsamında da yola kasis yapıldı. Fakat uyarıcı levhayı gece fark etmek çok zor. Feci bir kaza an meselesi

        E-5 Mecidiyeköy viyadüğünde yaklaşık 10 gündür çalışma var. Bakım-onarım çalışması kapsamında viyadükteki derzler yenileniyor. Ancak bu yenileme sırasında E-5’e kasis yapılması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle de gece hızla ilerleyen sürücüler, kasisleri fark edemiyor, süratle kasise giren araçlar savruluyor. Yüksekliği 15 santimi bulan kasis nedeniyle büyük tehlike atlatan İstanbullulardan yoğun şikâyetler geliyor günlerdir. Bakın bir sürücü, pazar gecesi yaşadıklarını nasıl anlatıyor: “E-5’te yaklaşık 100 km hızla ilerliyordum. Birden son derece yüksek bir kasisin üzerinden geçtiğimi fark ettim. Bu demir kasis aracı sarstı ve savruldum. Direksiyon hâkimiyetini kaybettim. Neyse ki o anda sağımda ya da solumda araç yoktu. Aksi halde kaza yapmam kaçınılmaz olurdu. Şans eseri bir yere çarpmadım. Benim arkamdan gelen tüm araçlar da aynı şekilde büyük bir gürültüyle kasise girdi ve savruldu. Birinin viyadükten uçması an meselesi. E-5’in ortasında böylesine büyük bir çalışma yapılıyor ve uyarı levhalarını gece fark etmek çok zor. Zaten levhalar da kasise çok yakın yerleştirilmiş. Hızla ilerlerken levhayı gördüğünüzde çok geç oluyor.” İşte bu şikâyetlerin ardından arkadaşlarımız viyadüğe gidip durumu gözlemledi. Viyadüğe uyarıcı tabelalar yerleştirilmiş fakat gece bu tabelalara rağmen tehlike büyük. Çalışmalar yaklaşık 10 gün daha sürecek. Kasisin etrafında ciddi önlemler alınması hayati önem taşıyor. Özellikle de gece ışıklı uyarıcılar gerekiyor.

        BAĞCILAR'DA DA KASİS TAKLASI

        Bağcılar İnönü Caddesi’nde de kasis sorunu yaşanıyor. Araçların aşırı hız yaptığı caddeye peş peşe kasisler konulmuş fakat uyarıcı levhalar yok. Bu nedenle de süratle gelen araçlar kasiste savruluyor. Geçen hafta bu nedenle üç araç birbirine girdi, bir araç da takla attı. Çevre sakinleri, acilen gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor. Aksi halde buradan bir facia haberi duymamız işten bile değil.

        OTOGARA SAHİP ÇIKACAK YOK MU!

        Günde iki bin otobüsün girişçıkış yaptığı Büyük İstanbul Otogarı’nda dertler bitmiyor. Bir taraftan bakımsızlık, güvenlik zafiyeti ve korku tüneline dönen alt katlar, diğer taraftan yolcu otoparkındaki 10 TL krizi derken şimdi de otobüs şirketleriyle yönetim arasında zam kavgası başladı. Her çıkış yapan otobüs başına alınan 75 TL’nin 100 TL’ye çıkarılması ve bekleme yapan otobüslerden saat başına 1 lira yerine 5 lira alınması üzerine yeni bir kriz patlak verdi. Zam kararının ardından bazı firmalar, otobüslerini otogar dışındaki bağlantı yoluna park etmeye başladı. Firmalar, hafta sonu ise büyük bir eyleme hazırlanıyor. Öyle ki bu protesto karşısında otogar trafiğinin kilitlenmesinden endişe ediliyor. Kriz öylesine tehlikeli bir boyutta ki geçen hafta silahlar patladı, otogar yönetimine saldırı yapıldı, 10 kişi yaralandı. Peki ne olacak bu otogarın hali? Yıllardır kangrene dönüşen sorunlar nasıl çözülecek? İşin acı tarafı bu soruların yanıtını verecek bir yetkili yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Otogar arazisi bizim ama yönetim bizde değil” diyor. Yönetim esnafı, esnaf ise yönetimi suçluyor. Sonuçta otogarda kavga gürültü eksik olmuyor. Bakalım önümüzdeki günlerde otogar krizi nedeniyle kent trafiği birbirine girdiğinde bu işin içinden nasıl çıkılacak?

        BİR YILDA NELER OLDU?

        - 28 Ağustos 2015 Otogarın yönetim toplantısında silahlar patladı. Eski yönetim ile yenisi arasında çıkan kavgada 2’si ağır 7 kişi yaralandı.

        - 27 Ağustos 2015 Otogardaki eski yönetim kadrosu, şimdiki yönetim üyeleri ile daha önce yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kalabalık 2 grup birbirine girerken, darp edilerek yaralananlar oldu. Bir pompalı tüfeğin de ateşlendiği kavga sırasında, 3 kişi silahla çeşitli yerlerinden yaralandı.

        - 4 Temmuz 2015 Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda iki grup arasında sopalı kavga çıktı. Otogarda çalıştığı öğrenilen her iki grubun kavgasında silah sesleri de duyuldu. Sopalı kavga, olay yerine gelen polisin araya girmesiyle yatıştırılabildi.

        - 6 Şubat 2015 Büyük İstanbul Otogarı’nda usulsüz giriş-çıkış ücreti alan işletmeci firmaya, 3 milyon 415 bin 387 lira ceza kesildi.

        - 7 Mayıs 2014 Büyük İstanbul Otogarı’nda UKOME’nin ücretsiz kararına rağmen ilk 25 dakika için otomobillerden 8 TL ücret kesilmeye başlandı.

        - 8 Şubat 2014 Otogara alınmayacakları yönünde bilgi aldıklarını belirten taksiciler, otogarın girişini bariyerlerle kapattı. Bariyerlere koydukları tahtaları yakan taksicilerin eylemi nedeniyle otogara otobüsler giremedi.

        MECLİS'E TAŞINIYOR

        Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Büyük İstanbul Otogarı’nı Meclise taşıdı. Tanal otogar sorunu ile ilgili İçişleri Bakanı’na cevaplaması talebiyle 11 soru yöneltti. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük otogarı olan Büyük İstanbul Otogarı’nda son dönemde gündeme gelen temizlik, tuvalet ve güvenlik sorunlarını Meclis’in gündemine getiren Tanal günde binlerce insanın kullandığı otogarda tuvalet bulunmadığını ve insanların zor durumda kaldıklarını alt katlardan kötü kokular geldiğini, otogarın çöpler içerisinde olduğunu ve özellikle akşam vakitlerinde güvenliğin olmadığını, bu sebeple otogar esnafı ve yolcuların rahatsız olduğunu ifade etti.

        TAKSİLERE OPERASYON

        Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otogardaki taksicilerin kısa mesafe yolcusu almaması, otogar içindeki trafiği aksatmaları şikâyetleri üzerine dün çalışma başlattı. Taksicilere yönelik yapılan uygulamalarda, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan aranan bir taksi şoförü yakalandı. Ayrıca yapılan aramalarda bazı taksilerde döner bıçağı, bıçak ve sopa gibi çok sayıda suç aleti ele geçirildi. Yakalanan suç aletleri için tutanak tutan polis ekiplerinin, bu sürücüler hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

        'ÖZEL TURİZM ARACI' TEKLİFİNE 'KORSAN ARTAR' TEPKİSİ

        Taksiciler, turizmciler tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sunulan “özel turizm aracı” teklifine, tepki gösterdi. UKOME’nin 19 Ağustos’taki toplantısında, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilisi, özellikle lüks araçlarla taşınma talebi bulunan turistlerin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, bu nedenle her seyahat acentesi için özel statüsü bulunan 10’ar araca taşımacılık izni verilmesini istedi. Ancak bu teklif taksicileri kızdırdı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, “İstanbul’da 3 bin 400 seyahat acentesi var. Bunlardan her birine 10 araçla taşıma hakkı isteniyor. Bu talep; 34 bin yeni taksi taşımacılığı yapan araç filosu demek. 34 bin turizm aracı, turizm sezonu dışında ne yapacak? Boş kaldıkları sezonda da korsan taksicilik yapacaklar” dedi.

        Diğer Yazılar