Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar İnönü Caddesi’nde kelimenin tam anlamıyla kasis çilesi yaşanıyor. Hayli yüksek olan kasisin doğru düzgün uyarısı bile yok. Savrulan savrulana...

        Dün, E-5 Mecidiyeköy Viyadüğü’ndeki kasis tehlikesini manşete taşımıştım hatırlarsanız. Derzlerdeki bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yola konulan yaklaşık 15 santim yüksekliğindeki kasisin sürücülere zor anlar yaşattığını yazmış, gece saatlerinde kasis nedeniyle kaza atlatan İstanbulluların şikâyetlerini yansıtmıştım. Bu haberi paylaşırken, Bağcılar’da da benzer bir sıkıntı olduğundan ve üç aracın kasis nedeniyle takla attığından kısaca bahsetmiştim. Dün gün boyu Bağcılar’dan öyle mesajlar geldi ki, Şikâyet Hattı ekibinden Can Mete, soluğu bu ilçede aldı.

        SÖZDE TABELA VAR!

        Tam da söylendiği gibi İnönü Caddesi’ne boydan boya bir kasis yerleştirilmişti. Hem de ne kasis! Öyle yüksek ki sanırsın yola tepe yapılmış. Uyarı tabelası ise kasisin hemen önüne konulmuştu. Yani hızla gelen sürücülerin uyarı tabelasını gördükten sonra kasise yavaşlayarak girme şansı neredeyse yok gibi. Tabii hal böyle olduğundan araçlar kasise büyük bir gürültüyle giriyor. Kasiste savrulan savrulana.. Asıl tehlike ise gece. Zira tabelayı gece görmek mümkün değil. Zaten geçen hafta uyarıyı görmeyen üç sürücü hızla kasise dalıp direksiyon hâkimiyetini kaybetmiş ve üç araç çarpışmış, biri de takla atmış.

        O kazada şans eseri kimsenin canı yanmamış ama bu gidişle İnönü Caddesi’nden bir facia haberi duymamız yakın.

        UYARI TABELASI 50 METRE GERİDE

        Kasisten önce güya uyarı tabelası var ama sadece 50 metre geride. Hızla ilerleyen bir sürücü, tabelayı görse bile kasise girene kadar yavaşlayamıyor. Sonuçta da kaza kaçınılmaz oluyor. Geçen hafta üç araç burada çarpıştı ve biri takla attı. Yeni kazalar da kapıda...

        MECİDİYEKÖY'DEN GECE GEÇERKEN AMAN DİKKAT!

        E-5 Mecidiyeköy Viyadüğü’ndeki derz yenileme çalışmaları kapsamında otoyola yerleştirilen kasisler, gece büyük tehlike yaratıyor. Özellikle saat 24.00’ten sonra yolun tenha olması nedeniyle risk artıyor. Uyarı tabelalarının fark edilmesi ise çok güç. Siz siz olun gece Mecidiyeköy’den pür dikkat geçin...

        BAHARİYE’DEN ‘DÖNÜŞ YOK’

        Beyoğlu’nda ana caddeye çıkan bir sokağa konulan “sağa ve sola dönüş yasak” tabelası sürücüleri şaşkına çevirdi. Sürücüler, Bahariye Caddesi’ne çıkan sokağın başına geldiklerinde “sağa ve sola dönüş yasak” tabelasını görünce neye uğradıklarını şaşırdı.

        Her iki yöne de dönüş yasağının olması, sokağın karşısında ise apartmanların bulunması nedeniyle sürücüler önce duraklayıp, sonra kontrollü bir şekilde trafiğin akışına göre caddeye girdi.

        Tabela görünce gülmeye başlayan bir taksi sürücüsü, “Her iki tarafa da dönmek yasak olduğu için ben duvara doğru düz gideceğim. Çarparız artık bir yere” esprisini yaptı.

        Motosikletiyle Bahariye’ye çıkan bir kişi de, “Sola dönüş ve sağa dönüş yasak bekliyoruz. Polis görse ‘Niye bekliyorsunuz’ diye ceza yazacak” dedi.

        Diğer Yazılar