Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İETT, pazartesi günü kış tarifesine geçti. Yani tüm hatlardaki sefer saatleri yeniden düzenlendi. Ne var ki İstanbulluların otobüslerin hareket saatlerine baktıkları internet sitesi ve mobil uygulaması henüz kış tarifesine geçmiş değil. Yolcular eski tarifeye bakıp yola çıkıyor, duraklarda perişan oluyor...

        Sonbaharın gelmesi, okulların açılmasıyla birlikte İETT kış tarifesine geçti. Yani yaz boyunca azaltılan seferler, pazartesi günü itibarıyla yeniden artırıldı. Ne var ki yeni tarife eziyete dönüştü. Neden mi? İstanbulluların otobüslerin hareket saatlerine baktıkları internet sitesi ve mobil uygulaması henüz yeni tarifeye geçmiş değil de ondan... Yola çıkmadan önce www.iett.gov.tr adresine giren yolcular, eski tarife bilgileriyle karşılaşıyor. Otobüslerin hangi saatte hareket edeceğini öğrenemeyen yolcular, duraklarda perişan oluyor. Hemen hemen tüm hatlardan benzer şikâyetler geliyor. 122M Mecidiyeköy-Şahinbey, 522N Nişantepe-4.Levent Metro, 14M Kavacık-Kadıköy, 76E Boğazköy-Bahçeşehir, 59C Arnavutköy-Mecidiyeköy, 79B Kayaşehir-Bakırköy hatlarını kullanan İstanbullular ise kelimenin tam anlamıyla isyanlarda. Elbette İstanbulluların bu şikâyetlerini İETT yetkililerine ilettim ve “Tarife krizinin farkında mısınız?” diye sordum. MobilİETT uygulamasındaki aksaklığı giderdiklerini, internet sitesindeki sorunu ise çözmeye çalıştıklarını söylediler. Ulaşımını otobüsle sağlayan binlerce İstanbullu, bu aksaklığın bir an önce giderilmesini bekliyor...

        AYDINLATMALAR ARTIK AYDINLATIYOR

        Söz elektrik kesintisinden açılmışken... Geçen hafta Anadolu yakasından gelen şikâyetlere yer vermiştim. Sancaktepe Cemal Gürsel Caddesi sakinleri, haftalardır sokak aydınlatmalarının çalışmadığını söylüyordu. Bu eleştiriler üzerine AYEDAŞ, şu açıklamayı gönderdi: “Öncelikle belirtmek isteriz ki, sorumluluk alanımızda bulunan sokak ve cadde aydınlatmalarına yönelik planlı ve periyodik bakımlar yürütülmektedir. Bu çalışmalar esnasında tespit edilen arızalı armatürlerin tamamı faal duruma getirilmektedir. Tarafımıza ulaşan münferit arızalar bu bakımlar esnasında giderilmektedir. Geniş kapsamlı aydınlatma arızalarına ise aynı gün içerisinde müdahale edilmektedir. Sancaktepe Cemal Gürsel Caddesi Meclis Mahallesi’nde bulunan armatürler de bakımları yapılarak yanar duruma getirilmiştir. Tüm arızalar Alo 186 Çağrı Merkezimize iletilebilir.”

        İLK YAĞMURDA KARANLIK ÇÖKTÜ

        Sonbahar, sağanak yağış, gök gürültüleri ve şimşeklerle birlikte geldi. Önceki akşam başlayan yağış hâlâ yer yer devam ediyor. Ve sonbaharın ilk yağmuruyla birlikte elektrik kesintileri de başladı. Önceki gece, şehrin birçok noktasında kesinti oldu. Başta Çatalca, Sarıyer ve Kocamustafapaşa olmak üzere bazı bölgeler saatlerce karanlıkta kaldı. Tabii elektriksiz kalan İstanbullular da Şikâyet Hattı’na mesaj üstüne mesaj gönderdi. İşte o mesajlardan birkaçı... “Çatalca’da oturuyorum. Yağmur nedeniyle trafoları su basmış, saatlerce karanlıkta kaldık. Her yağmurda aynı perişanlığı yaşıyoruz, bıktık usandık artık.”

        İSTANBUL’UN ORTASINDA MAHRUMİYET

        “Kocamustafapaşa’da pazartesi saat 19.00 sıralarında elektrik kesildi. BEDAŞ’ı aradık, ‘Arıza var’ dediler. Neredeyse 24 saat elektriksiz kaldık. Bu süre içinde bir türlü arızaya müdahale edemediler. İstanbul’un ortasında bir gün boyunca mahrumiyet yaşadık. BEDAŞ’ı yüzlerce kez aramamıza rağmen doğru düzgün bilgilendirici bir yanıt da alamadık.”

        “Sarıyer Uskumruköy’de pazartesi günü yağmurla birlikte elektrik kesildi. Saat 16.00 sıralarında kesilen elektrik ancak 3 saat sonra gelebildi. Ne zaman şiddetli yağmur yağsa aynı sorunla baş başa kalıyoruz. Şimdiden böyle olursa kış aylarında ne yapacağız kara kara düşünüyoruz. Madem trafolar sürekli arıza yapıyor, neden güçlendirilmiyor?”

        Diğer Yazılar