Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Boğaziçi Dernekleri Platformu, deniz ulaşımının artırılması için ‘Karadan Değil Maviden’ başlıklı bir kampanya yürütüyor. Vapur seferlerinin sıklaştırılması, kapalı iskelelerin açılması adına yaklaşık 20 bin imza toplandı...

        EP söylüyorum... Deniz ulaşımına birazcık önem verilse, birkaç proje geliştirilse, vapur seferlerinin tarifelerinde küçük dokunuşlar yapılsa İstanbul’un içinden çıkılmaz hale gelen trafik sorununun çözümüne önemli bir katkı sağlanacak, trafik çilesi tamamen ortadan kalkmasa da büyük ölçüde rahatlayacak. Ama olmuyor işte... İstanbul gibi bir deniz şehrinde deniz ulaşımının kent içi ulaşımdaki payı hâlâ yüzde 3 ile sınırlı... Hâlâ deniz ulaşımı dendiğinde iki yaka arasındaki ulaşım akla geliyor. Hâlâ her iki yakada da doğru düzgün paralel hatta deniz ulaşımını sağlayamıyoruz.

        11 DERNEK BİRLEŞTİ

        Bütün bunları yıllardır yazıp çiziyorum bu sütunlarda. Konunun muhatapları, yani Şehir Hatları yetkilileri ise talep olmamasından dert yanıyor. Oysa ki deniz ulaşımını özendirmek, artırmak adına yeterli tanıtımlar, kampanyalar yapılmıyor ne yazık ki. Ve tabii İstanbullunun deniz ulaşımına alışması için gereken sabır da gösterilmiyor. Konulan seferler birkaç hafta sonra ‘Yolcu yok’ denilip kaldırılıyor. Dedim ya bu mevzuyu sık sık gündeme taşıyorum. Bugün de bu konuda başlatılan bir kampanyayı kamuoyuna duyurmayı borç biliyorum. Kampanyanın adı, ‘Karadan değil maviden.’ İstanbul Boğazı’na komşu semtlerde bulunan 11 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Boğaziçi Dernekleri Platformu (BODEP) üyelerinin başlattığı bir imza kampanyası... Yaklaşık 20 bin imzayı bulan kampanyanın amacı, adından da anlaşıldığı üzere deniz ulaşımını artırmak. Bunun için de vapur seferlerinin sıklaştırılmasını ve kapalı iskelelerin açılmasını sağlamak. Kampanyayı yoğunlukla sosyal medya üzerinden yürüten BODEP üyeleri, zaman zaman da sahillerde imza topluyor.

        SARIYER’DE EYLEM YAPTILAR

        Şikayet Hattı’na başvuran bazı üyeler, geçtiğimiz günlerde de Sarıyer’de bir eylem yaptıklarını, Eminönü ve Kadıköy’e daha sık vapur seferleri konulması için yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştıklarını anlattı ve bakın sorunlarını nasıl dile getirdi: “Sarıyer’deki seferler zarar edildiği gerekçesiyle azaltıldı. İnanıyoruz ki gerekli tanıtım yapıldığı takdirde yolcu sayısı artacaktır. Sarıyer’den Eminönü ve Kadıköy’e seferlerin özellikle de pazar günleri artırılmasını bekliyoruz. Boğaziçi’nin eski yerleşimlerinden tarihî Yeniköy ve Büyükdere iskeleleri gibi kapalı iskeleler de hizmete açılmalı.”

        Diğer Yazılar