Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minibüs yolcuları, UKOME tarafından belirlenen ücret tarifesine uyulmamasından, şoförlerin kafasına göre tarife uygulamasından şikâyetçi. 1.80 TL olan indi-bindi ücreti yerine 2 TL alınması ve öğrenci indirimi yapılmaması yolcuları isyan ettiriyor..

        Minibüs ücretlerine geçen hafta zam gelmişti bildiğiniz gibi... UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) kararıyla yapılan yeni fiyat düzenlemesine göre; minibüslerde öğrenci 1.10 TL’den 1.15 TL’ye, 0-2 km aralığı ücret (indi-bindi) 1.65 TL’den 1.80 TL’ye çıkarılmıştı. Böyle bir düzenleme yapıldı yapılmasına ancak kentin birçok noktasından minibüs şoförlerinin belirlenen bu ücret tarifesine göre değil, kafasına göre ücret aldığına, para üstlerinin ödenmediğine, en kısa mesafe için 2 TL alındığına, öğrenci indirimi yapılmadığına dair şikâyetler geliyor.

        ‘PARA ÜSTÜ VERİLMİYOR’

        Levent’ten, Maltepe’den, Pendik’ten, Bahçelievler’den Beylikdüzü’nden gelen mesajlarda İstanbullular “Şoförler aynı mesafe için her gün farklı ücret alıyor. Öğrenci indirimini kabul etmiyorlar. Denetim nerede?” diye isyan ediyor. İşte bu isyan mesajlarına birkaç örnek...

        - “Okullar açılmadan birkaç gün önce 4. Levent’ten bindiğim minibüse öğrenci ücreti verdim ve pasomu gösterdim. Ancak öğrenci ücretinin geçerli olmadığını söyledi ve tam para aldı, üstelik de kaba davrandı.”

        - “Maltepe’de minibüs şoförleri indibindi için 2 TL alıyor. Oysa 0-2 km 1.80 TL olması gerekiyor. Genellikle 20 kuruşlar verilmiyor. Bazen de 1.90 alınıyor. Yani o anda şoför ne kadar almak isterse o kadar alıyor.”

        - “Bahçelievler-Bağcılar hattındaki minibüs şoförleri öğrenci tarifesi olmadığını söyleyip indirimli ücret kabul etmiyor. İtiraz edenler araçtan indiriliyor. UKOME ücret tarifesi belirliyor ama bu tarifenin uygulanıp uygulanmadığını kim denetliyor?”

        - “Kadıköy - Pendik hattında çalışan minibüs şoförlerinin büyük bir bölümü tarifeleri kendilerince yorumlayarak alıyor. Ücretler durak sayısı olarak hesaplanır. Örneğin; Kadıköy’den metrobüse gitmek için minibüse binerseniz indi-bindi sayılır. Tam bu noktada ücret alımı şoförün isteğine göre değişebiliyor. Minibüsçü 2 duraklık bir yeri 3 durak olarak sayabiliyor. Ona göre durak olabilecek potansiyele sahip olması tarifeyi dikkate almamasını haklı kılıyor. Dün iş çıkışı bindiğim minibüste Göztepe’den binen bir kişi Maltepe SGK Durağı’nda ineceğini belirtti. Maltepe SGK Durağı Bostancı ışıkları geçtikten sonra geliyor. Şoför bunu bilmesine rağmen müşteriden Bostancı değil Maltepe merkez parası aldı (Maltepe Merkez 2.50 TL – Bostancı 1.90 TL). Fakat bu haksızlığı şoföre söylediğimizde ters cevaplarla, kaba davranışlarla karşılaşıyoruz. Şoförlerle muhatap olmak istemeyen birçok kişi de ses çıkarmayıp fazladan para veriyor. Yoksa minibüste kavga eksik olmuyor.”

        Diğer Yazılar