Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’un en önemli sorunlarından biri sarı hafriyat kamyonları... Kentsel dönüşüm çalışmalarının artmasıyla birlikte kamyonlar her yerde... Son 10 ayda sarı, devasa kamyonların neden olduğu kazalarda 15 kişi yaşamını yitirdi, bu gidişle de korkunç bilanço artacak. Bu gidişle diyorum zira şehir içinde, mahalle aralarında, daracık sokaklarda cirit atan kamyonlarla ilgili herhangi bir düzenleme görmüyoruz.

        YOLU ZAPT ETTİLER

        Sözde trafiğe çıkışları belirli saatlerle sınırlı fakat bu kural kâğıt üstünde kalıyor nedense. İzin belgesini alan kamyoncular, günün her saatinde yollarda... Dün, işte bu tehlikeye dikkat çekmiş ve ‘Bu gidiş nasıl durdurulacak?’ diye sormuştuk. Hafriyatçılar Derneği yetkilileri de sarı kamyonların trafikten çekilmesi için proje geliştirdiklerini bir ay içinde uygulamaya geçileceğini, kamyonların 2 yıllık süreç içinde küçüleceğini söylemişti. Bu proje iyi güzel de uzun soluklu... Peki kısa vadeli ne yapılacak? İşte bu soruya yanıt alamıyoruz ne yazık ki... Halihazırda bu koca koca kamyonlar sokak aralarından hızla geçiyor, hatta yolları zapt ediyor. Bu manzaraya da doğru düzgün bir müdahale yok. Bakın bugün, kamyonlar yüzünden bunalmış, sinir harbi yaşayan bir mahallelinin isyanını dile getiriyorum. Çağlayan Vatan Caddesi sakinleri, şu günlerde hiç de sakin olamıyor. Zira caddenin bitimindeki Atiye Sokak’a park edilen hafriyat kamyonları yüzünden trafik kilit. Yani kamyonların yolları işgal etmesini, trafik güvenliğini tehliye atmasını geçtim bir de yol kenarlarına park ediliyorlar. Zaten mevcut yoğunluğu bile kaldıramayan yol da kilitlenip kalıyor. Üstelik burası Çağlayan Alt Geçidi’ne bağlanıp Şişli ya da Piyalepaşa’ya çıkan güzergâh. Yani zaten günün her saati yoğun. Bir de bu kargaşanın içinde kamyonlar eklenince işin içinden çıkılamıyor tabii...

        2 ADIMLIK YOL 1 SAAT

        Şu günlerde bu yolu kullanmak zorunda olan bölge halkından “Bıktık, usandık, 2 adımlık yolu bir saatte geçemiyoruz. Bu kamyonların burada ne işi var? Hem trafiği bitiriyorlar hem de yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Çoluk çocuk okula giderken kamyonların arasından geçiyor. Trafik ekipleri nerede?” mesajları alıyorum. Bakalım bu şikâyetlerin ardından bu kamyonlara müdahale eden bir yetkili çıkacak mı?

        Vatan Caddesi’nin bitimindeki Atiye Sokak’a sıra sıra park edilen devasa hafriyat kamyonları Çağlayan trafiğini bitiriyor. Peki bu kamyonların daracık sokakta ne işi var? Trafik ekipleri bu manzarayı görmüyor mu?

        Bu fotoğraf, dün sabah saatlerinde çekildi. Art arda park edilmiş kamyonlar yolun büyük kısmını kapatmış.

        Diğer Yazılar