Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aylardır kamyon kazalarıyla gündeme gelen Kadıköy’ün çilesi şu günlerde kat be kat arttı. İskele Caddesi’nde aynı anda 6 inşaat birden başlayınca ortalık karıştı. Her köşeden hafriyat taşıyan bir kamyon ya da beton mikseri fırlıyor, çevre sakinleri adım atacak yer bulamıyor...

        KENTSEL dönüşüm çalışmaları nedeniyle şehrin dört bir tarafı şantiye gibi malum... Tabii bu inşaatlarla birlikte kamyon trafiği de aldı başını yürüdü. Koca koca hafriyat kamyonları daracık sokaklarda cirit atar hale geldi. Denetim de yeterli olmayınca kazalar, facialar da kaçınılmaz oldu ne yazık ki... Öyle ki her ay 5 milyon ton hafriyatın çıktığı Megakent’te hafriyat kamyonlarının olay çıkarmadığı, can yakmadığı tek bir gün bile geçmiyor. Son bir yılda kamyonların neden olduğu felaketlerde tam 21 kişi hayatını kaybetti, bu kontrolsüzlük devam ederse bilançonun daha da ağırlaşacağı aşikâr. Dedim ya kentin her yanı bu dertten mustarip.

        DURUM ÇOK VAHİM

        Ancak bazı bölgeler var ki kelimenin tam anlamıyla kamyon eziyeti çekiyor. Misal Kadıköy... Aylardır kamyon kazalarıyla gündeme gelen Kadıköy’ün çilesi şu günlerde tahammül edilmez bir noktada... Neden mi? Caddebostan İskele Caddesi’nde aynı anda 6 inşaatın hafriyat kazısı başladığı için ortalık beton mikserinden, kamyondan geçilmiyor. Bu devasa araçlar trafiği öyle bir altüst ediyor ki, sahil yolundan Bağdat Caddesi’ne ulaşmak imkânsız gibi bir şey...

        Günlerdir ‘Yeter artık, kamyonlar yüzünden adım atamıyoruz’ mesajları alıyorum Kadıköy’den... İşte bu isyan mesajları üzerine Şikâyet Hattı ekibinden Can Mete, dün sabah Kadıköy’ün yolunu tuttu, İskele Caddesi’ne varır varmaz da durumun anlatılanlardan da vahim olduğuna tanık oldu. Arkadaşımızın kamyon trafiğini fotoğrafladığını gören bir çevre sakini, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Cadde’nin tantanası bitmez. Sabahtan akşama kadar bu kamyonlarla yaşıyoruz. Bir zamanlar gezip tozduğumuz, sosyalleştiğimiz Bağdat Caddesi artık şantiye alanı. Her sokaktan bir kamyon fırlıyor. Manevra yaparken sığmadıkları için trafiği kilitliyorlar. Bıktık usandık ama elimizden bir şey gelmiyor.”

        ‘Kadıköy’ün kapısına kilit vurup gidelim, bitince bizi arasınlar

        İSKELE Caddesi’nin bir başka sakini de hem gürültüden hem trafik yoğunluğundan dert yandı: “Caddemizde 5-6 inşaat birden başladı. Bunların beton mikserleri, hafriyat kamyonları bir yana gürültüleri bitmiyor. Sözüm ona inşaat çalışmaları belli bir saate kadar yapılıyor. Koca bir yalan. Saat kaç olursa olsun ufak çaplı işleri yapmaya devam ediyorlar. Gürültü hiç eksik olmuyor. Belediyeye şikâyet ettik, etmeye devam ediyoruz ama bir sonuç alamadık henüz.

        Bir diğer çevre sakini de ara sokakların bile kamyon parkına döndüğünü anlattı: “Ara sokaklar tam bir felaket. Sokağıma arabamla giremiyorum. Sokak başına iki kamyon düşüyor. Bağdat Caddesi üzerinde duraklama ve hatta park yapıyorlar. Zaten tek yönlü olmasına rağmen trafiğin korkunç olduğu bir bölge. Duraklamalar şerit daraltınca işler iyice çığrından çıkıyor. Bütün ilçede aynı anda kentsel dönüşüm yapılır mı? Kadıköy’ün kapısına kilit vurup gidelim, bitince bizi arasınlar o zaman. Böyle bir şey var mı?

        Diğer Yazılar