Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSPARK’ın Bebek’e yapmayı planladığı marinaya çevre sakinlerinden itiraz var. Semtin her yanına “Tekne parka hayır” afişleri asan bölge halkı, “Sahilin doldurulmasını, betonlaştırılmasını istemiyoruz. Tekne parkla birlikte yapılması planlanan 150 araçlık otoparkla Bebek’teki trafik keşmekeşi daha da artar, burası yaşanmaz bir hal alır” diyor

        Biliyorsunuz... İSPARK, Tarabya ve İstinye’ye yaklaşık 200’er yat kapasiteli tekne park yapmıştı. Şimdi ise aynı proje Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe için düşünülüyor. Bebek’e 250, Kuruçeşme’ye 85, Beykoz’a 310, Paşabahçe’ye de 165 yat kapasiteli tekne parklar planlanıyor. Hatta fizibilite çalışmaları tamamlandı, projeler çizildi, onay aşamasına gelindi. Önce İBB Meclisi’nin, ardından da Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun onayı alındıktan sonra yeni tekne parklar için ihaleye çıkılması bekleniyor. Öncelik de Bebek’in.

        ŞİKÂYET YAĞIYOR

        Dedim ya planlar, projeler hazır. Kısa süre içinde de çalışmaların başlaması öngörülüyor. Gelgelelim bazı itirazlar var. Özellikle de Bebek’e planlanan tekne parka dair... Çevre sakinleri ve esnaf, “Tekne park yapılmasın” diye bir kampanya yürütüyor. Aslında bu kampanya yeni değil, son 3-4 yıldır devam ediyor. Hatırlarsanız, geçen yıllarda protesto gösterileri bile düzenlenmişti. Şu günlerde ise bu kampanya daha da hareketlenmiş durumda. Tekne parkın çok kısa bir süre içinde hayata geçeceğine dair birtakım haberler üzerine Bebekliler de harekete geçti, semtin her yanını “Tekne parka hayır” afişleriyle donattı. Elbette Şikayet Hattı’na da yoğun mesajlar geliyor, Bebekliler, eleştirilerini uzun uzun anlatıyor. İtirazları özetlemek gerekirse, çevre sakinlerinin karşı çıktığı noktalar şunlar:

        ‘TRAFİK KARIŞIR’

        “Öncelikle bu projenin bölge halkına sorulması gerekirdi. ‘Ben yaptım, oldu’ mantığını kabul etmiyoruz. Bakalım Bebekliler tekne park istiyor mu! Sonra bu proje hazırlanırken doğal yapının nasıl etkileneceğine dair uzman görüşleri alındı mı, bilmiyoruz. Kamuoyuyla detaylı bilgi paylaşımı yapılmadı. Zaten birçok noktada deniz dolduruluyor, Boğaz’ın yapısı değişiyor, Bebek’te de sahilin betonlaşmasını istemiyoruz. Tekne parkla birlikte her daim yoğun olan Bebek trafiği iyiden iyiye karışacak. İki şeritli yol bu yoğunluğu nasıl kaldıracak? Tekne parkla birlikte bir de 150 araçlık otoparktan bahsediliyor. Hafta sonları araç yoğunluğundan kıpırdayamadığımız keşmekeşe bir de bu otopark eklenirse Bebek yaşanmaz bir hal alacak. Kenti yönetenlerin projeden vazgeçmesini bekliyoruz...”

        Bebek’te birçok binanın girişinde “Tekne parka hayır” afişlerini görmek mümkün.

        PROTESTO EDİLMİŞTİ

        Bebek’e yapılacak tekne park projesi aslında yeni değil, 3-4 yıldır gündemde. Proje, ilk açıklandığında da Bebeklilerin tepkisini çekmişti. Hatta protesto gösterileri bile düzenlenmişti. Yandaki kare de 2015 yılındaki bu eylemlerden birine ait...

        İSPARK’ın yapmayı planladığı tekne park, yukarıdaki gibi olacak. 250 yat kapasiteli parkın projesi hazırlandı. Onay aşamasının ardından çalışmaların başlatılması planlanıyor.

        Diğer Yazılar