Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün, Bebek’ten yükselen ‘Tekne parka hayır’ isyanını bu sütunlara taşımıştım hatırlarsanız... İSPARK’ın 250 yat kapasiteli marina projesi çevre sakinlerinin tepkisini çekmiş, semtin dört bir yanına ‘Tekne park istemiyoruz’ afişleri asılmıştı. Peki neydi Bebeklilerin eleştirileri? Bölge halkı, tekne park için sahilin doldurulmasından, betonlaştırılmasından endişe ediyor, projenin başka bir ayağı olan 150 araçlık otopark yapımının ise zaten yoğun olan trafiği daha da içinden çıkılmaz bir noktaya sürükleyeceğini düşünüyordu. İşte tüm bu eleştirilerin, kaygıların üstüne dün İSPARK yetkilileri aradı ve Bebeklilerin korktuğu betonlaşmanın olmayacağını söyledi, özetle şu açıklamayı yaptı:

        ‘ÇEVRE SAKİNLERİNE ÖNCELİK’

        “Bizim projemizde sahilin doldurulması söz konusu değil, tıpkı Tarabya ve İstinye’deki gibi yüzer iskeleler olacak. Yani sökülebilir iskeleden bahsediyoruz. İskele kıyıdan 20 metre ilerde olacak. Halihazırda oraya park edilen teknelerin kıyıyı kapatması böylece engellenecek. Deniz içine beton kazık gibi uygulamalar projede yer almıyor. Proje ile sahiller İstanbulluların kullanımına açılırken, deniz ve kıyı kirliliğinin de önüne geçilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının ortak çalışmasıyla İstinye ve Tarabya’da olduğu gibi deniz içindeki zararlı atıklar temizlenerek sahillerdeki kirlilik ortadan kaldırılacak. İstinye ve Tarabya koylarında sistemli ve düzenli bir bağlama modeli oluşturuldu.

        Yıllardır tonozcu ve yasa dışı işletmecilik yapanların işgali ortadan kaldırıldı ve gelirler kayıt altına alınarak ekonomiye kazandırıldı. Bebek koyunda da bu tür yasadışı uygulamalar sona erdirilerek bağlama gelirleri kayıt altın alınarak ekonomiye kazandırılacak. Tekne parkın bulunduğu bölgede ikamet eden tekne ve yat sahipleri tekne parkta bağlama önceliğine sahip olacak.”

        İSPARK’ın Bebek’te yapmayı planlandığı Tekne parkın görüntüsünü de paylaştı. Tekne park bitince böyle olacak.

        Diğer Yazılar