Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu yakasından İETT şikâyetleri yağıyor. Balık istifi yolculuk yapan, köprü geçmese de çift bilet ödeyen vatandaşlar, otobüs şoförlerinin kural tanımaz tutumlarından da yakınıyor...

        İSTANBUL’da toplu ulaşımın can damarı elbette ki otobüsler... Gerek İETT, gerek halk otobüsleri her gün yüz binlerce kişiyi taşıyor. Tabii otobüslerle ilgili sıkıntılar da bitmek bilmiyor. Seferlerin yetersizliği, araçların hıncahınç dolması, yolcu-şoför arasındaki kavga gürültü, sık sık bu sütunlara yansıyor. Bugün de yine otobüslerle ilgili birkaç sıkıntıyı dile getireceğim. Aslında genellikle Avrupa yakasından gelirdi şikâyetler. Bu kez isyanlar Anadolu yakasından yükseliyor. İlk durağımız Ataşehir. 19T hattının yolcuları, sorunlarını şöyle anlatıyor:

        TIKLIM TIKIŞ YOLCULUK

        “19T No’lu otobüs, Mevlânâ Lisesi Durağı’na 15 dakikada bir, ağzına kadar dolu bir şekilde geliyor. Devamındaki duraklarda da 15-20 kişi daha almayı sürdürüyor. Kozyatağı’na kadar devamlı yolcu alan otobüse binebilmek çok zor. Bu kalabalığı çözebilmek için seferlerin artırılması ve bazı seferlerin site içinden başlatılması gerekli. İETT kış tarifesine geçmesine rağmen seferler çok ama çok yetersiz. Aynı çile dönüş yolunda da yaşanıyor. Aynı güzergâhtan geçen 320A, 320Y, 19T, 19Y seferleri yolcu yoğunluğuna rağmen o kadar seyrek otobüs yönlendiriyor ki otobüse asla ön kapıdan binebilmek mümkün olmuyor. Aynı güzergâhtan kaldırılan 256 hattının da seferlerinin günde 4’e düşürülmüş olması, resmen ulaşımı cehenneme çeviriyor.”

        BİR 19T YOLCUSUNUN ÇARESİZLİĞİ!

        Her gün tıka basa dolu 19T ile yolculuk yapan bir İstanbullu, kıpırdayacak yer kalmayan otobüste yaşadığı çaresizliği böyle görüntülemiş...

        AYNI YAKADA ÇİFT BİLET KRİZİ

        Anadolu yakasında oturan, ulaşımını otobüsle sağlayan İstanbulluların bir diğer problemi de otobüslerde ‘bindiğin kadar öde’ sisteminin olmaması. Şöyle ki; köprü geçen otobüslerde çift bilet uygulaması var. Ama siz köprü geçmeyip birkaç durak sonra ineceksiniz. Bu durumda da yine çift bilet ödüyorsunuz. Bakın Çekmeköy’den bir okuyucumuz neler anlatıyor: “Kavacık’a gitmem gerektiğinde mecburen Avrupa yakasına geçen 122M’ye biniyorum. Çünkü Kavacık’a giden başka otobüs yok. Ancak köprü geçmememe rağmen çift bilet ödüyorum. Otobüslerdeki İstanbul Kart okuyan sistem ‘bindiğin kadar öde’ye ayarlanmadığı için biz bu sorunu yaşıyoruz. Metrobüste olduğu gibi kaç durak gidiyorsak o kadar ücret ödemeliyiz.”

        SABAH TRAFİĞİNDE SLALOM

        Şikâyetlerin bir diğer adresi de Maltepe... Çevre sakinleri, otobüs şoförlerinin yasak ve kural tanımamasından yakınıyor: “Kadıköy istikametine giden otobüs şoförleri şerit ihlali yapıyor ve hızlı araç kullanıyor. Öyle ki bir bakıyorsunuz en sol şeritte gaza basmış gidiyor, bir bakıyorsunuz aniden en sağa geçiyorlar. 21 Eylül sabahı saat 07.30 civarında, Maltepe’den Kadıköy’e doğru ilerleyen 130A No’lu bir otobüs, yolda terör estirdi. Slalom yaparak ilerledi, sürekli şerit değiştirdi. Bu otobüs yüzünden neredeyse birkaç araç zincirleme kaza yapacaktı. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bu ihlalleri yapma cesaretini nereden buluyorlar?”

        Diğer Yazılar