Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taksim'deki çalışmalar çerçevesinde metronun iki engelli girişinden biri kapatıldı. Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, diğer girişe ulaşabilmek için akla karayı seçiyor

        TAKSİM'i yayalaştırma çalışmaları başladı başlayalı, yolu Taksim'e düşenlerden şikâyet yağıyor. Sürücüsü ayrı dertli, yayası ayrı... Aracıyla Taksim'den geçmek zorunda kalanlar, trafik sıkışıklığıyla boğuşuyor, toplu ulaşım araçlarından Taksim'de inenler ise labirent gibi paravanların arasında yolunu bulmaya çalışıyor, karşıdan karşıya geçerken akla karayı seçiyor.

        EZİYETE MAHKÛM

        Tabii bir de bu hengâmenin arasında kalan engelliler var. Görme ve yürüme engelli vatandaşlar, Taksim'deki kargaşada ne yapacaklarını bilemiyor. Nereden geçseler, nereye gitseler önlerinde bir engel var. Birkaç gün öncesine kadar hiç değilse metroda herhangi bir sıkıntı çekmiyorlardı fakat şimdi metroya ulaşmaları da çok zor. Zira çalışmalar nedeniyle metronun engelli girişi kapatıldı. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler de böylece büyük bir eziyet yaşamaya başladı. Yürüyen merdivenden tekerlekli sandalyeyle çıkmaya çalışıyorlar, tabii bu da hiç kolay olmuyor. Diğer yolcuların yardımıyla güç bela merdivenden çıkıyorlar. Aslında metroda bir başka engelli girişi daha var ve o giriş de açık.

        Ne var ki engellilerin diğer asansöre ulaşmaları için bir yürüyen merdiven aşmaları gerekiyor. İşte fotoğraflar ortada... Gelen şikâyetler üzerine Taksim metrosuna giden AHT muhabiri Ayhan Yıldız, tekerlekli sandalyeli bir engellinin yaşadığı güçlüğe adım adım şahit oldu. Bakalım bu çarpıcı karelerin ardından yetkililerden nasıl bir açıklama gelecek?

        Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar, diğer engelli asansörüne ulaşabilmek için işte bu yürüyen merdiveni kullanmak zorunda. Tabii burayı yardımsız aşmaları da mümkün değil.

        2013 sonuna kadar ya sabır...

        GEÇEN hafta, Üsküdar- Rasathane hattındaki İkarus marka İETT otobüslerinden bu ilginç kareyi taşımıştık sayfalarımıza... Tavanı akan otobüsün şoförü, koltukların üzerini gazeteyle örtmüştü. İşte bu kareye İETT yetkililerinden şu yanıt geldi: "Araçlarımızın bakım föyleri doğrultusunda düzenli olarak bakımları yapılmakta, gün içinde arıza tespit edildiğinde gerekli elektrik, mekanik ve karoseri onarımları yapılarak uygun bir şekilde servise verilmektedir. 2013 yılı sonuna kadar bütün İkarus ve Man araçlarımız teslim alınan yeni araçlarla koordineli olarak hizmet dışına ayrılacaktır."

        Diğer Yazılar