Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dolapdere'yi 'iki günde bitecek' diye kazmaya başladılar, bir ay geçti, her gün yeni bir yer kazılıyor. Şimdi de kavşak kapandı, iki dakikalık yol artık bir saat...

        SON iki-üç haftadır defalarca yazdım-çizdim Beyoğlu Dolapdere'deki kâbusu... 'Birkaç güne bitecek' diye altyapı çalışması başladı, neredeyse bir aydır ortalık toz duman... Bırakın çalışmanın birkaç güne bitmesini falan her geçen gün yeni bir yer kırılıp dökülüyor. Buyurun işte şimdi de kavşak kazılmaya başlandı. Dolapdere'den Pangaltı'ya direkt geçiş kapandı, trafik Taksim'e çıkan yokuşa verildi. 4-5 şerit halinde akan trafik, birden tek şeride düşüyor, Pangaltı'ya devam etmek isteyenler de sağdaki daracık şeritten yokuşa doğru çıkıp ardından U dönüşü yapıyor. Bu sırada da fotoğrafta gördüğünüz manzaralar ortaya çıkıyor. Geçen hafta bölgedeki trafik çilesine 'Dolapdere düğümü' başlığını atmıştım. Hayır, artık düğüm kelimesi az. Artık bu işin içinden çıkılamıyor. Bu bir çıkmaz resmen. Piyalepaşa'dan Dolapdere Kavşağı'na gelmek, normal şartlarda birkaç dakikayken artık bir saat... Özellikle de sabah ve akşam saatlerinde... Ve bütün bunlar Taksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde alternatif olarak gösterilen bir caddede yaşanıyor. Acaba kenti yönetenler İstanbullunun sabrını mı sınıyor?

        Bekle ki dolmuş gelsin...

        İSTANBUL'da yaşayıp da ulaşımdan dertli olmamak mümkün mü! Özel aracı olanın da toplu taşıma araçlarını kullananın da sıkıntısı aynı... Toplu taşıma aracı demişken, aklınıza sadece otobüs, metrobüs, minibüs gelmesin... Taksi dolmuş kullananlar da bin türlü sorunla boğuşuyor. Misal Taksim-Yeşilköy dolmuşlarıyla seyahat edenler... Saat 18.00'den sonra Taksim'e saatlerce dolmuş gelmediğini söylüyorlar. Yandaki kare de Taksim dolmuş durağında çekilmiş... Sıra uzadıkça uzamış gördüğünüz gibi... Her gün bu kuyrukta bekleyen vatandaş da soruyor haklı olarak: "Yok mu bu dolmuşları bir denetleyen, tarifeye uygun hareket edip etmediklerini kontrol eden..."

        Diğer Yazılar