Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ataşehir İçerenköy’deki yeşil alanın yapılaşmaya açılması gündeme gelince çevre sakinleri dava açtı ve eylem başlattı. Ağaçların önünde nöbet tutan vatandaş, “Tek yeşil alanımız var, o da elimizden alınmasın” diyor

        ŞU günlerde, Ataşehir’de yeşil alan krizi yaşanıyor. Sorun, İçerenköy Evren Sitesi’nin hemen yan tarafındaki 2.5 dönümlük ağaçlık alanın imara açılma planı... Bir grup çevre sakini, yeşil alanın yapılaşmaya açılmaması için eylem başlatmış, ağaçların önünde nöbet tutuyor. Peki nasıl olmuş da yeşil alanın yapılaşmaya açılması gündeme gelmiş? İşte bu sorunun yanıtını da yeşil alanda oturma eylemi başlatan çevre sakinleri veriyor:

        “Bu yeşil alan, Evren Sitesi’ne ait yeşil alan terki. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/5000’lik planlarda bu yeşil alan cami alanı olarak belirlendi. Bunun üzerine biz site sakinleri de planın iptali ve yeşil alanın korunması için dava açtık. Burada hiçbir yapılaşma istemiyoruz. Burası, bölgenin tek yeşili. Bu yeşil alanın yok olması, nefes alabileceğimiz bir yer kalmaması demek. Çevre sakinlerinin oturup temiz hava aldığı, soluklandığı bir alanın imara açılmasını istemiyoruz. Buradaki 150 ağacın korunmasını bekliyoruz. Şimdi bu dava için cuma günü bilirkişi gelecek ve bir rapor hazırlanacak. Hukuki haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Bu arada belediye yetkililerinden de anlayış bekliyoruz. Yeşile bu kadar ihtiyacımız varken elimizdeki güzelliklere beton atmak yerine yeşili koruyalım istiyoruz.”

        Sözde tek yönlü ama yolgeçen hanı gibi!

        İSTANBUL’daki bitmek tükenmek bilmeyen trafik kaosunun en önemli nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz sürücü hataları... Yasak kural nedir bilmeyen sürücüler yüzünden ne yoğunluk eksik oluyor, ne kaza... İşte bu sürücü hataları nedeniyle keşmekeşin bitmediği yerlerden biri de Taksim... Özellikle de Dolapdere’ye inen cadde... Tek yönlü caddeden araçlar çift yönlü olarak geçince, daha doğrusu geçmeye çalışınca ortalık karışıyor. Her gün bu yolu kullanan vatandaşlar, yön ihlalini en çok da trafik çekicilerinin yaptığını anlatıyor: “Bu bölgede çalışan trafik çekici ekipleri, sürekli ters yöne giriyor. Uyarı tabelalarına rağmen duyarsız sürücüler ters yola dalıyor. Üstüne üstlük yolun bir bölümü yokuş ve viraj. Sürücüler, ters yönden gelen araçları göremiyor ve araçlar virajda kafa kafaya geliyor. Birkaç gün önce, tam da bu noktada bir kaza atlattım. Burada her an feci bir kaza yaşanabilir. Trafik ekiplerinin denetim başlatması gerekiyor. Acilen...”

        Demirbaba gitti vida miras kaldı

        SÖZ Taksim’den açılmışken... Bölgedeki bir diğer sorunu da tekrar gündeme getirmekte fayda var. Bu köşenin takipçileri hatırlar. Geçen hafta Talimhane’deki yol üstünde kalan demir çubukları göstermiştim. Yerinden sökülen demirbabaların vidaları ve demir parçaları, yayalar için tuzaktan farksız. Bu vidalara ve çubuklara takılanlar kendini yerde buluyor. Bu tehlikeye rağmen kimsenin bu manzaraya müdahale etmemesi ise son derece dikkat çekici. Yayaların güvenliğini tehdit eden bu vidaların sökülmesi bu kadar mı zor? Bu kadar mı imkansız? Anlamak mümkün değil...

        Diğer Yazılar