Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR dönem İstanbul’un en önemli meselesi haline gelen tinerciler, İstanbul Emniyeti’nin başarılı çalışmalarıyla büyük ölçüde çözüme kavuşmuş, hatta bu problem yok olmuştu. Nicedir tinerci saldırısıyla ilgili haberler, şikayetler duymuyorduk. Ancak şu günlerde, tinerci kâbusunun hortladığına dair mesajlar alıyorum. Özellikle de Beyoğlu’ndan... Trafik ışıklarını mesken tutan madde bağımlısı gençlerin, kırmızı ışıkta duran sürücülere saldırdığına dair mesajlar bunlar... İşte o mesajlardan birkaçı...

        KORKU ANLARI

        “Akşam saat 18.00 civarında Dolapdere’den geçiyordum. Trafik ışığında durdum. Bir anda camda bir genç belirdi. Elinde tiner, ayakta durmakta güçlük çekiyor. Arabamın kapısını açmaya çalıştı. Neyse ki kapı kilitliydi. Kapıyı açamayınca cama vurdu. Öylesine öfkeliydi ki kapıyı açamayınca hafif açık olan yan camdan yüzüme tükürdü. Cam biraz daha açık olsa belki de boğazıma sarılacaktı. Bana zarar veremedi ancak ışıklarda bekleyen başka sürücüler tehlike altında...”

        “Dolapdere’den Piyalepaşa’ya ilerlerken ışıklarda durdum ve aracımın etrafı birden tinerciler tarafından sarıldı. Kapıyı açmaya çalıştılar ama başaramadılar. Camın önüne yatıp ısrarla para istediler. Birkaç dakikalık bu taciz, aracı hareket ettirmeye başlamamla son buldu. Üstelik bu olay öyle gecenin bir vakti de yaşanmadı. Akşam saatlerinde, henüz hava kararmadan meydana geldi.”

        “Saat 23.00 sıralarında Harbiye’den Taksim’e doğru yürüyordum. Bir tineri çıktı karşıma. Önce sigara istedi verdim, ardından para istedi, para da verdim. Buna rağmen peşimi bırakmadı. Ancak meydanda kalabalığı görünce uzaklaştı. Taksim’deki tinerci sayısı her geçen gün artıyor.”

        Diğer Yazılar