Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Caddesi’nin kırık dökük zeminine geçici olarak asfalt yama yapılıyor. Yolun altındaki tünelde çalışma bitince cadde yeniden taşla kaplanacak

        BEYOĞLU İstiklal Caddesi’nin zemini yıllardır şikâyet konusu. Onlarca kez yapılan, ancak kısa bir süre sonra yine paramparça olan parke taşlar, İstanbulluları isyan ettiriyor. Sürekli kırılan, çöken, su birikintileriyle dolan ve yürünmez hale gelen zemin döşemesindeki bu bozulma ise önlenemiyor. Zira caddenin altındaki tarihi tünel nedeniyle yolda devamlı çökme meydana geliyor. İşte o tünelde güçlendirme çalışmaları başlatılacağı açıklanmıştı hatırlayacağınız üzere... Ne var ki aradan iki yıl geçmesine rağmen tüneldeki çalışmayla ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. Bu arada zemin iyiden iyiye paramparça oldu. Hatta geçtiğimiz günlerde bu kırık dökük taşlara takılan bir genç kız düşüp yaralandı.

        PROJE HAZIRLANACAK

        Şu günlerde ise İstiklal’de asfalt çalışması yapılıyor. Çöken ve paramparça olan kısımlara asfalt dökülüyor. Peki İstiklal’in hali ne olacak? Bir bölümü taş, bir bölümü asfalt yamayla mı kalacak, yoksa kesin çözüm olarak asfalt mı bulundu? Caddeye baştan başa asfalt mı dökülecek? İşte bu soruları İstanbul Büyükşehir Belediyesi yanıtladı. Yetkililer, parçalanan taşların yerine şimdilik asfalt döküldüğünü, tüneldeki çalışmaların tamamlanmasının ardından proje hazırlanacağını ve caddeye yeniden taş döşeneceğini açıkladı.

        DEFALARCA YAZDIK

        İstiklal Caddesi’nin paramparça halini defalarca gündeme getirdik. Yer yer çöken zemin nedeniyle geçtiğimiz haftalarda bir genç kız da yaralanmıştı.

        Diğer Yazılar