Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cennet Mahallesi sakinleri isyanda: “İki aydır metrobüs durağı kapalı. En yakın durak için bu sıcakta çok uzun yürüyoruz, çile çekiyoruz”

        SON günlerde, Küçükçekmece Cennet Mahallesi sakinlerinden yoğun şikâyetler geliyor. Yaklaşık iki aydır metrobüs durağını kullanamadıklarını ve en yakın durağa yürümek için hayli uzun bir yol kat ettiklerini söylüyorlar. Peki durak neden kapalı? İşte çevre sakinlerinin anlattıkları... “22 Haziran’da Cennet Mahallesi Metrobüs Durağı çalışma başlatıldığı için kapatıldı. Ardından da yıllardır kullandığımız yaya üstgeçidi kaldırıldı. Üstgeçit yerine altgeçit yapılacağı, metrobüs durağına girişin de buradan sağlanacağı duyuruldu. Ancak altgeçit kazı çalışmaları uzadıkça uzadı. Kazılan bölüm yağışta su ile doldu. Kaldırımda çökme oluştu. Çökmenin ilerlemesi demir destekle önlendi. Tüm bunlar olurken yaya altgeçidinin bir an önce tamamlanıp metrobüs durağının da 45 gün sonra açılacağı duyuruldu. Ancak ne altgeçit bitirildi ne de metrobüs durağı açıldı. Altgeçit tamamlanmadan üstgeçidin kaldırılmasına anlam veremiyoruz. En yakın metrobüs durağına ulaşabilmek için her gün 1.5 kilometre yol yürüyoruz. Bu sıcakta, eziyet çekerek...”

        EYLÜL SONU BİTECEK

        Metrobüs durağında yenileme çalışması yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise altgeçidin eylül sonunda açılacağını açıkladı

        Sanki gaz bombası

        DÜN, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’un çeşitli noktalarında egzoz gazı denetimleri yapıldı. Bakanlık personeli ve polis ekipleri, durdurdukları araçların egzoz ölçümünü yaptı, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçların sürücülerine de ceza yazıldı. İlginç bir tesadüf ki, tam da denetimlerin yapıldığı gün, Habertürk muhabiri Eray Erollu’nun objektifine inanılması güç bir manzara yansıdı. Beylerbeyi’nden Boğaziçi Köprüsü’ne giden yolda seyir halinde bulunan 34 UR 9352 plakalı halk otobüsünün egzozundan yoğun bir duman çıkıyordu. Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi öyle böyle bir duman değildi bu... Ortalığı dumana boğan, kaldırımda yürüyen vatandaşları nefessiz bırakan egzoz gazı... Sanki biri yola gaz bombası atmış gibi... Tabii bu görüntü karşısında insanın aklına şu soru takılıyor: Bu araçlar egzoz denetimlerinden nasıl geçiyor?

        Diğer Yazılar