Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çekmeköy’de, sitelerin hemen önüne kurulan kurban satış alanı, bölge halkını isyan ettirdi. Çadırlardan yayılan ağır koku yüzünden evi barkı terk eden çevre sakinleri isyanlarda. Belediye ise, “Çadırı sadece biz değil komisyon kurdu” diyor...

        KURBAN Bayramı yaklaşırken, belediyeler de hazırlıklarını hızlandırdı. Tabii bayram hazırlıklarının en önemli kısmını hiç kuşkusuz kurban satış alanları oluşturuyor. Hemen her ilçe belediyesi, kendi bölgesinde bir satış alanı belirledi, çadırlar kuruldu, hayvanlar gelmeye başladı... İşte bu kurban satış alanlarından biri de Çekmeköy’de... Ne var ki ilçedeki kurban çadırı kriz çıkardı. Niye mi?

        DAYANMAK NE MÜMKÜN!

        Sitelerin hemen önüne kuruldu da ondan... Konutların yanıbaşındaki kurban çadırından yükselen kötü koku, çevre sakinlerinin kâbusu oldu. Özellikle de kurban çadırlarının burnunun dibindeki Antorman Sitesi’nin sakinleri günlerdir kelimenin tam anlamıyla eziyet çekiyor. Beşiktaş tesislerinin hemen yakınında olan ve bazı Beşiktaşlı futbolcuların da oturduğu sitenin sakinleri, dayanılmaz koku yüzünden pencere bile açamıyor. Hatta gelen şikâyetlere bakılırsa, evini barkını bırakıp akrabalarının yanlarına kaçanlar bile var. Üstüne üstlük, siteye ulaşım için de kurban alanının içinden geçmek gerekiyor. Hal böyle olduğundan artık pek de sakin olamayan site sakinleri, doğal olarak soruyor: “Kurban satışı için başka uygun bir alan yok muydu? Bu çadırları buraya kurarken çevredeki binalarda yaşayanların rahatsızlık duyacağını düşünmediler mi diye?”

        ‘DİREKT YETKİMİZ YOK’

        Elbette tüm bu şikâyetleri, konunun birinci derecedeki muhatabına, yani Çekmeköy Belediyesi’ne ilettim. ‘Kurban çadırlarını niye konutların burnunun dibine kurdunuz?’ diye sordum. Ve öğrendim ki, bu sorun sadece Antorman Sitesi’nin değil, etraftaki tüm binaların kâbusu haline gelmiş. Meğer çevredeki diğer sitelerden de şikâyet yağıyormuş.

        Bölge halkının yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen belediye yetkilileri, çadır alanının seçiminde direkt olarak belediyenin yetkisi ve onayı olmadığını anlattı. Yetkililer aynen şu açıklamayı yaptı: “Kurban satış alanı izinleri belediye yetkisi ve onayı ile değil, ilçedeki diğer kurumların da bulunduğu bir komisyon tarafından belirleniyor. Bu komisyon Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü’nden oluşuyor.

        Bu komisyon, Çekmeköy’de 4 kurban satış alanı kurulmasına olur verdi. Belediye olarak kurban çadırlarının temizliği, gübrelerinin günlük olarak alınması, ilaçlanması, sulanması gibi konularda azami özen gösteriyoruz. Fakat havaların sıcak oluşu nedeniyle vatandaşlarımız maalesef koku problemi yaşıyor.”

        Yani uzun lafın kısası, Çekmeköylüler için yapacak bir şey yok. Yaklaşık 10 gün daha bu eziyete katlanacaklar...

        Diğer Yazılar