Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 gün boyunca susuz kalan Kadıköylüler, dün sokaklara döküldü. Şebeke arızasının bir türlü giderilememesini protesto eden vatandaşlar, “Çamaşır, bulaşık yıkayamıyoruz. Marketlerde su bitti. Perişan durumdayız” diye isyan etti. Kadıköy Belediyesi ise tankerlerle su dağıttı.

        Son günlerde, su kesintileriyle ilgili yoğun şikayetler geliyor kentin dört bir tarafından... Özellikle de Eyüp, Esenyurt, Küçükçekmece, Kartal gibi bölgelerden “Saatlerdir su yok. Perişan olduk” mesajları yağıyor... Ancak bir ilçe var ki, bırakın saatleri, günlerdir susuz. Neresi mi? Kadıköy... İlçenin en büyük mahallelerinden olan Caferağa ve Osmanağa mahallelerinde yaklaşık 4 gündür su akmıyor. Sebep, şebeke hattı arızası...

        Günlerdir çözülemeyen sorun nedeniyle çevre sakinleri büyük eziyet çekiyor doğal olarak. “Depoladığımız su çoktan bitti.

        Marketlerden aldığımız içme suyuyla ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bulaşık, çamaşır yıkayamıyoruz. Bu nasıl bir arızadır ki günlerdir giderilemedi?” diye isyan ediyor bölge halkı... Hatta bölgedeki bazı restoranların susuzluk nedeniyle kepenk kapattığı bile söyleniyor. Bu arada Kadıköy Belediyesi tankerlerle kullanım suyu dağıtmaya başladı. Fakat binlerce kişinin su ihtiyacının bu şekilde karşılanması mümkün değil tabii... Peki, 4 günlük bu çile ne zaman bitecek? Dün bu satırları yazarken, İSKİ’nin internet sitesine baktım. Sorunun pazar gecesi itibarıyla çözüme kavuşturulacağı belirtilmişti. Yani siz bu satırları okurken büyük ihtimal, Kadıköy’e su verilmiş olacak...

        Şu son 4 gündür Kadıköy’de yaşananlar karşısında insanın aklına şu sorular takılıyor: Madem böyle büyük çaplı bir arıza var, neden gerekli duyurular yapılmadı? 4 gün su akmayacağı açıklansaydı da vatandaş önlemini alsaydı ne olurdu? Ve tabii çalışmalar hızlandırılamaz mıydı?

        SUSUZLUK TWITTER’DA YANKI BULDU

        @digeradam Kadıköy Caferağa-Su kesintisi nedeniyle bir işletmenin camına “Kapalıyız” yazısı astığı görülüyor.

        @janetbaris Kadıköy Moda’da markete gelen beş litrelik sular bir saat içinde tükenmiş, artık içmeye de su bulamayacağız.

        @erenerdemnet Nostalji yaşamak isteyenler Kadıköy’e su kuyruğu beklemeye gidebilir..

        @geldeanlat Kadıköy’de oturanlar için kapımızın önüne bir küvet su bırakalım.

        @emreuysal07 4 gündür ha çölde yaşamışsın ha Kadıköy’de...

        AVRUPA'DA DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

        Kadıköylüler su kesintisi nedeniyle zor günler yaşarken, Avrupa Yakası’ndan da elektrik kesintisine dair şikâyetler geliyor. Özellikle Şişli, Mecidiyeköy, Levent, Bakırköy, Yeşilköy gibi bölgelerde saat 23.00’ten sonra elektrik kesintisi yaşandığını söyleyen vatandaşlar, saatler boyunca karanlıkta kaldıklarını belirtiyor: “Habersiz kesintiler yüzünden zor durumda kalıyoruz. Üstüne üstlük kesintinin nedeni hakkında da doğru düzgün bir yanıt alamıyoruz. Trafo arızası deyip işin içinden çıkıyorlar. Ne bitmek tükenmek bilmeyen bir arızaymış. Şimdiden böyle arızalar yaşanırsa kışın ne olacak?”

        Diğer Yazılar