Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçı seyretmeyip önce ilk yarı skoruna bakanlar (1-1) oyunun çok dengede geçtiğini düşünebilirler. Fenerbahçe-Rizespor maçının ilk yarısı 1-1 sona erdiyse bu, futbol oyununun şakaya gelir bir yanı olmadığının göstergesidir. İlk 45 dakika içerisinde Fenerbahçe’nin sayamadığımız kadar hücum girişimi var. Kuyt ile kullanamadığı bir penaltı var ama devreyi zar zor beraberlikle bitiriyor. Sebebi biraz şanssızlık, biraz beceriksizlik ve de en önemlisi Serkan Kırıntılı’nın müthiş performansı.

        Volkan Demirel’e ise ilk 45 dakika içinde 2 top geliyor. Birini takım arkadaşı Kadlec içeri bırakıyor, diğerini ise kendisi kafa ile kurtarıyor. Emre ve Caner’in olmadığı takımda bu defa Diego ve Hasan Ali Kaldırım var. Oyunu ilk dakikadan itibaren rakip alana yığan Fenerbahçe, maçın başında yediği şok gole rağmen bozulmuyor. Sarı-Lacivertliler bu ligin en pozitif futbolunu oynayan takım. Kadrosu geniş ve yetenekli oyunculardan kurulu. Düşünün, rakipleri forvet sıkıntısı çekerken, Sow ve Webo kulübe mahkumu. Rizespor, karşısında çok koşan, pres yapan bir rakip varken fazlaca diklenemedi. Sürpriz bir golle öne geçmeleri bile onları cesaretlendiremedi. Çünkü rakipleri en ufak hatayı bile affetmeyecek bir takımdı. Fenerbahçe’de Alper Potuk ve Meireles’in çıkışları sürüyor. Emenike, rakip defansı bunaltıyor. Diego yerinin kulübe değil, saha olduğunu gösteriyor. İlk 45 dakikanın özetini yaparsak; skor dengede ama futbol ve pozisyonda F.Bahçe açık ara öndeydi.

        Rakibinin hiç üstüne gelmemesi ve de eşitliği bir an önce bozma planı, devre arasında İsmail Kartal’a ilk hamleyi yaptırdı. Kadlec dışarı alınıp, Sow sahaya sürüldü. Mehmet Özdilek’in sarı kartı olan Kıvanç’ı sahada tutması da büyük hataydı. Her pozisyonda kart görmeye aday Kıvanç, sonunda hedefine (!) ulaştı ve takımını 10 kişi bıraktı. Rakip 10 kişi de kalınca, oyun tek kale maça dönüştü. Hakem İlker Meral bir penaltı verdi diye diğerlerini es geçince F.Bahçe’nin sadece golü gecikti. Emenike’ye ceza sahası içinde Koray’ın yaptığı harekete uzayda bile penaltı çalınırdı. İsmail Kartal oyunun son bölümünde Webo’yu da sahaya sürüp 3 forvete döndü. Rizespor’da kaleci Serkan da rakibin baskısına bir yerine kadar direndi. Sonunda Rize, kaderine razı oldu.

        Maça gelmeyip skora bakanlar yanılır. Dünkü 90 dakikayı sadece izleyenler yorumlayabilir. Maç skor olarak çok farklı bitmediyse, bu önce Serkan Kırıntılı’nın müthiş oyunu ve de İlker Meral’in çalmadığı penaltılarla ilgilidir.

        TERIM’E MESAJ

        Dünkü performansından sonra Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı, A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim’e de bir mesaj yolladı: “Hocam beni unutma.”

        TRIBÜN SIKINTISI

        Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor ama tribünleri hem boş hem de çatlak sesler çıkıyor. Bunlar takımı olumsuz etkiler.

        Diğer Yazılar