Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE, mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkıyor... Kazanamazsa, ne yönetimin kredisi kalacak, ne de teknik adamın. İsmail Kartal, zorlu rakibi karşısında tek forvet (Emenike) sahaya sürüyor... Maç başlamadan önce, bu kararına saygı duyan yok gibi. Fenerbahçeli, Emenike’yi sahada değil, kulübede görmek istiyor. Bilic’in Beşiktaş’ı da tek forvetle (Demba Ba) yer alıyor. Hırvat hoca, kendisinin de, yönetimin de kredisinden emin. Fenerbahçe, maçtan önce bir şok daha yaşıyor... Gökhan Gönül sakatlanıyor, Mehmet Topuz formayı giyiyor... Fenerbahçeli, “Eyvah” çekiyor... Oyun başlıyor, 2 taraf da çekingen, korku içinde ve “Aman kaybetmeyelim” havasında... Fenerbahçe, biraz daha hareketli ama Alper dışında direkt kaleye gitmeyi düşünen yok. Maç pozisyonsuz giderken, son adam olan Necip, bir ‘kıyak’ yapıp, topu Emenike’ye ikram ediyor. Emenike, top ve karşında kale... Golü yapmak, yapamamaktan daha zor... O zoru yapıp, dışarı atınca, kıyamet kopuyor... Tribünde bardak taşıyor, Emenike formayı sırtından çıkarıyor... Teknik direktör de, arkadaşları da şaşırıyor. O arada Meireles sakatlanınca, İsmail Kartal mecburen onu dışarı, Sow’u içeri alıyor. Emenike topu her ayağına aldığında protesto... Böyle bir takımın maça ağırlığını koyması da zorlaşıyor... Fenerbahçe sıkıntılar yaşarken, Beşiktaş ne yapıyor? Koskoca bir soru işareti... Ne rakibinin üstüne gidiyor, ne de golü düşünüyor... Yan paslarla maçı soğutuyor, devre de stresli ve golsüz bitiyor. 2. yarıya Fenerbahçe mecburen Emenike olmadan başlıyor. Çünkü karar tribünlerin. Ve Emenike’nin yerine sahada Webo var. Ardından Kuyt sakatlanıp yerine Diego girince, Fener değişiklik haklarını da tamamlıyor. Oyunun bu bölümünde daha atak gözüken Kanarya, Beşiktaş’ın ise düşüncesi aynı “Aman kaybetmeyelim”. Dün geceki Fenerbahçe’yi Kadıköy’de bir daha yakalarlar mı tartışılır. Son 10 dakikaya girilirken, Beşiktaş maçı kendine kazandıracak ve belki de şampiyonluk müjdesi verecek pozisyonlar buluyor... Önce Ba, sonra Oğuzhan, sonra da Olcay, boş kale yerine dışarı atıyorlar. Bunlar aslında 90 dakikanın kırılma anları oluyor. Nitekim maç böyle bitecek derken, uzatmalarda Webo indirdi, Sow köşeye gönderdi... Bu gol, Fenerbahçe’yi ayağa kaldırıyor. Bu galibiyet, aynı zamanda Fenerbahçe’yi şampiyonluğun en büyük adaylarından biri yapmıştır. Bilic mi? Yine derbi, yine hüsran...

        DERBİ GİBİ DERBİ

        Maçın oldukça çekişmeli geçmesi, seyir zevki yüksek bir maç izletti bizlere. Kazanma arzusunun doruğa çıktığı, oldukça keyifli bir maç oldu.

        EMENİKE AYIP ETTİ

        Fenerbahçe formasını sırtından çıkaran bir futbolcuya (Emenike) artık bir daha forma teslim ederler mi? Bence edilmemeli.

        Diğer Yazılar