Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİZ bakmayın Fenerbahçe’nin ilk maçta rakip sahada kazandığına, dün gece oyun başladığında hemen gördük ki Fenerbahçe korkak, tedbirli, çekingen... Bursaspor ise atak, cesaretli ve finali kapmaya gelmiş... Bursaspor ayağa çok iyi pas yapan, çok çabuk atağa kalkıp, çok kolay pozisyon bulan bir takım. İsmail Kartal da bunu iyi bildiğinden takımından önce kontrollü oyun istemişti. Kısacası Fenerbahçe kendi evinde, ilk defa deplasmanda oynar gibiydi. Çok adamla kendi alanında kalıyor, ani ataklarla da gol arıyordu. Rakibin kadrosunda top tekniği çok yüksek oyuncular vardı. Bu yüzden adam eksiltme becerileriyle maçın ilk bölümünde kapanan rakibe rağmen çok pozisyon buldular. Volkan Şen’in yapılış ve hazırlanışıyla attığı şık ilk gol, rakibin heyecanını ve hevesini daha da arttırdı. Fenerbahçe’nin kendi sahasında beklenenden daha mahkum oynayışı, tribünlerini de çıldırttı. Sarı-Lacivertli ekibin ofansif oyunu hiç düşünmemesi, rakibin de en büyük avantajıydı. Gol sadece Alper Potuk’un şahsi becerisi ile tek forvet Emenike’den bekleniyordu. Emenike’nin Kadıköy’de artık patlama yapamayacağını dün bir defa daha gördük. Nijeryalı’nın kafası hiç oyunda değil. Selçuk Şahin’in durumu da onla aynı. Son yarım saatte Selçuk yerini Topuz’a, Emenike de yerini Webo’ya bırakırken, tribünlerden protestoyu da yediler.

        Maçın ikinci bölümünde de atak oynayan, turu kafasına takan takım yine Bursaspor’du. Fenerbahçe ne defansif, ne ofansif anlamda sahada yoktu. Kadlec’in kırmızı kartla oyun dışı kalışıyla da bir yerde maçın da akıbeti belli oldu. Bursaspor’un 3. golü geldiğinde ise Fenerbahçe seyircisi adeta çıldırdı ve patladı. Başkanı ve yönetimi istifaya davet etti. Müthiş oyun ve skordan sonra Bursaspor, Fenerbahçe’ye çok acı bir ders verip finalist oldu. Bu takımı alkışlayıp, yaratıcı Şenol Güneş’e de şapka çıkartıp, son paragrafı yine Fenerbahçe’ye ayıralım.

        Maçtan sonra sorulacak çok soru var ama ilk akla gelenler şunlar:

        Seni finale götürecek bir maçta neden Emre, Caner, Egemen, Diego ve Sow oynamaz.

        Bir takım kendi evinde bu kadar korkak oynar mı? Bunları İsmail Kartal’a sorabiliriz. Ama esas sorumuz Başkan Aziz Yıldırım’a, “Dün geceden sonra Fenerbahçe taraftar ve camiasını hangi ninniyle uyutacaksınız?”

        BASKETE Mİ GİTTİLER?

        Dün gece Fenerbahçe seyircisi takımını kupada finalist yapacak maça bile gelmedi. Acaba seyirci aynı saatlerde G.Saray’la oynanan basketbol maçına mı gitmişti yoksa?

        BAŞKAN’IN KREDİSİ

        Dün gece gördük ki tribünlerden Fenerbahçe başkanı ve yönetimine büyük protesto var. Kupa gitti, lig de giderse ay sonunda yapılacak kongreye Başkan Aziz Yıldırım nasıl bir destekle girecek merak ediyorum!

        Diğer Yazılar