Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda iyi oynayan değil, golü bulan kazanır. Düne kadar ciddi bir rakiple karşılaşmayan Fransa’nın güçlü Almanya karşısında neler yapacağı merak konusuydu. Tecrübeli Almanya kendinden emindi ve de başarılı futbolunu dün geceki yarı finalin ilk yarısında da sahaya yansıttı.

        Ev sahibinin ilk 5 dakikadaki baskısı ve Griezmann ile yakaladığı tek pozisyonu saymazsak 45 dakikanın hakimi Almanya’ydı. Müller’le, Mesut’la, Emre Can’la pozisyonlar bulan Panzerler, kale önünde şanssız ve beceriksizdi. “Devre golsüz bitsin de bir nefes alayım” diyen Fransa’ya 45+1’inci dakikada piyango vurdu. Gereksiz bir korner sonrası kaptan Schweinsteiger’in eline gelen top ve İtalyan hakemin kolay penaltı kararı sonrası ev sahibi soyunma odasına önde gitti.

        Devre biterken gelen sürpriz gol Fransa’yı ikinci yarıda daha moralli daha cesaretli yaptı. Oyunun ilk bölümünde sonuca gidemeyen Almanya’nın ise 2. yarıda Khedira’sız defansında, Boateng’in de çıkmasıyla dengelerinin altüst olduğunu gördük. Panzerler’in kale önü şanssızlığı ve beceriksizliği de devam etti. Yenilgiden kurtulmaya çalışırken defans tedbirlerini de ikinci plana iten Almanya sahanın en iyi ve en etkili Fransız’ı Griezmann’ın akıl dolu ikinci golüyle de maça havlu attı.

        Evet, futbolun sonuç oyunu olduğunu dün gece bir defa daha gördük. Fransa’nın finaldeki rakibi Portekiz. “Kendi evinde bu finali kaybeder mi?” derseniz, ben “zor” derim. Kupa acaba sahibini buldu mu?

        Diğer Yazılar