Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir deplasmanları F.Bahçe için hep zor geçer. Dünkü oyunun henüz ilk 5 dakikası dolmadan da ev sahibi golü bulunca, F.Bahçe ister istemez oyunun başında şoka girdi. F.Bahçe’nin yediği golden sonra sahada ne yaptığını bilmez haline en büyük kıyak da rakibinden geldi. Öne geçmesine rağmen kendi alanına yaslanan, doğru pas yapamayan, hücumda çoğalamayan, pozisyon bulamaya Abdullah Avcı’nın talebeleri F.Bahçe’yi de cesaretlendirdi. İlk 20 dakikadaki tutukluğunu atan Sarı-Lacivertliler, maça da yavaş yavaş ağırlıklarını koydular.

        Ancak hep yazıyoruz, yine yazalım... Bu takımın orta alanda maçı yönlendirecek bir beyni yok. Emre Belözoğlu ilerlemiş yaşına rağmen bu takımı yine sırtlardı. Dünkü oyunda yine çıkana kadar akıl dolu paslar attı. F.Bahçe’de Ozan Tufan pas vereceği yerde şut atıyor, şut atacağı yerde pas veriyor. Salih Uçan bir dördüncü vitese takıyor, bir rölantiye alıyor. Mehmet Topal hücum mu yapsın yoksa defans mı ikilemi yaşıyor. Kanatlar çalışmıyor. Bilhassa Van der Wiel, Gökhan Gönül’ü aratıyor. Emenike yalnızları oynuyor. Volkan Şen ve Alper Potuk istekli ve hareketli görünüyorlar ama sonuca gidemiyorlar.

        Geçen yılın flaş takımı Başakşehir ise biraz geriye gitmiş. Hücumda harikalar yaratan bu takım, eski görüntüsünde olsa oyun 45 dakikada biterdi.

        İlk yarıda yüklenen ama golü bulamayan F.Bahçe, ikinci bölümde de atak oynadı. Hele Emre Belözoğlu’nun Emenike’ye kontrolsüz tekmesi ve gördüğü kırmızı kart F.Bahçe’yi daha da rahatlattı. Rakip 10 kişi kalınca Advocaat ilk hamlesini yapıp Ozan Tufan’ı dışarı aldı ve Van Persie’yi sahaya sürüp 4-4-2’ye döndü. Son 30 dakika tek kale maça dönmüştü. Gol gecikince Advocaat son 20 dakikada bir hamle daha yaptı. EmenikeVolkan Şen dışarı Fernandao ve Stoch oyuna girdi. F.Bahçe yüklenirken bu defa Mehmet Topal’a çıkan kırmızı kartla sahadaki oyuncular sayısal olarak dengelendi. 10’ar kişilik oyunda tek kale maçı sürdüren F.Bahçe, kale önünde hem şanssız hem beceriksiz hem de Volkan Babacan’a tostlayınca lige yenilgiyle başladı. Bu takımda 3 santrfor var ama gol atmayı bir türlü beceremiyorlar. Gol atmayı beceremezsen ne kazanabilirsin ne de büyük hedefler koyalayabilirsin.

        KJAER ARANIYOR

        F.Bahçe’de defanstaki yeni transferlere rağmen Simon Kjaer aranıyor. Danimarkalı’nın olmayışı bana göre defans dengelerini bozdu.

        KAZANDILAR AMA...

        Geçen yılın flaş takımı Başakşehir bu sezon da ligde önemli bir galibiyetle başladı. Ancak Abdullah Avcı’nın talebelerinin futbol görüntüsü geçtiğimiz yıldan geriye gitmiş. Tahmin ediyorum ki Abdullah hoca bu işi çabuk çözer.

        Diğer Yazılar