Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk 45 dakika bittiğinde tablo şuydu: Kendi evinde ve seyircisi önünde oynayan Fenerbahçe, Volkan Şen’le tek pozisyon bulmuş tek de korner atmıştı. Aslında sahadaki görüntüye bakınca maçı izleyenlere bu şaşırtıcı gelmiyordu. Pereira’nın F.Bahçesi’nden sonra Advocaat’ın F.Bahçesi’nde de durum hiç iç açıcı değil. Nasıl olsun ki... Cezalı Kjaer ve Mehmet Topal yok. Defansın göbeğinde Neustadter ve Skrtel var. Topu oyuna hiç hızlı sokamıyorlar. Defansif yönleri de mükemmel değil. Hele Neustadter’i kim almış, kim önermiş merak etmiyor değilim. Defansın sağında Van der Wiel, Gökhan Gönül’ü mumla aratıyor. Ne kanat bindirmesi var ne de tek olumlu ortası... Hasan Ali de farklı değil. Orta alan felaket. Ozan Tufan ve Alper Potuk, çok telaşlı ve gergin... Bu yüzden olumlu işler yapamıyorlar. Josef de Souza ne yapar niye oynar belli değil. Kurtarıcı diye gelenler (Emenike, Salih, Stoch) kulübede. Yeni kurtarıcılar (Sow ve Lens) sahada. Takımın ne oynadığı belli olmayınca yeni gelenler de etkili olamıyor. F.Bahçe’nin en iyisi, en isteklisi ve en etkilisi Volkan Şen... Zaten tribünler de onun hakkını verdiler. Bursaspor’da Batalla farkını hemen hissediyorsunuz. Takımı yönlendiren, sırtlayan isim. F.Bahçe’de böyle bir oyun kurucu yok. Advocaat, “10 numarayı içimizden çıkaracağız” deyip Lens’i aldırdı. Kimi çıkaracak merakla bekliyoruz. İlk yarıda geride kalan F.Bahçe’de ikinci yarıda teknik direktör hamleleri vardı. Önce Alper Potuk çıktı, Van Persie girdi. F.Bahçe, kendi evinde çift forvet oynamak için yenik duruma mı düşmeliydi? İkinci bölümde Bursa’nın da geriye yaslanmasıyla F.Bahçe ilk yarıya oranla daha baskılı oynayıp oyunu rakip yarı alana yığdı. Volkan Şen’in bir topu direkte patladı, bir topunu da Aziz çizgiden çıkardı. Futbol şansı da F.Bahçe’nin yanında değildi. Sonlara doğru Hollandalı hoca Lens’in yerine Stoch’u stoper Neustadter’in yerine de Emenike’yi alıp forveti üçleyip maçı riske etti. Sahada F.Bahçe’nin müthiş bir baskı kurduğunu gördük. F.Bahçe saldırıyor, Bursaspor savunuyordu. Sonunda kaleci Harun ve defansı aşamayınca yine Kadıköy’de büyük bir şok yaşadı. Aslında bu beklenen bir sonuçtu... Transfer yapmasını, teknik direktör seçmesini bilmeyenler sonunda hedefsiz kalırlar. F.Bahçe de böyle giderse bu yıl hedeflerinden çabuk kopacak.

        HARUN TEKİN

        Bu çocuğu uzun zamandır takip ediyorum. Müthiş bir yetenek, müthiş bir kaleci. Böyle oynamaya devam ederse sadece Bursaspor’un değil Milli Takım’ın da değişmezi olur.

        BENCE PROTESTO

        Sow geri dönmüş, Lens alınmış... Bilet fiyatları ucuzlamış ama Kadıköy’de tenhalık devam ediyor. Bence bu tenhalık bitmeyecek gibi... Çünkü bu seyirci bence artık bu takımı protesto ediyor.

        Diğer Yazılar