Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rakip Feyenoord, Kadıköy’e gelene kadar arka arkaya oynadığı 9 maçı da kazanmıştı. Bu ister istemez Fenerbahçe’yi tedirgin ediyordu. Maçın ilk 45 dakikası bittiğinde ise Hollanda ekibinin tek gol pozisyonuna giremediğini gördük. Fenerbahçe ise sabırlı, sakin ama istekli bir oyun oynayıp golü de Emenike ile buldu.

        Dick Advocaat, sahaya son lig maçının 11’ini sürmüştü. Sadece cezalı Volkan Şen’in yerine Moussa Sow oynuyordu. Korkulan bir rakip olarak Kadıköy’e gelen Feyenoord ilk yarı boyunca sadece kendi alanında kaldı, çok yan pas yaptı ve Fenerbahçe’nin üzerine gelmesini bekledi. Ancak Hollanda ekibi, Fenerbahçe’nin üzerine gelse de ani atak yapma becerilerinde bulunamadı. Fenerbahçe de bu yarıda çok pozisyon bulamadı ama bir Emenike klasiği ile golü buldu.

        Son iki lig maçında kolay rakiplerle oynadığı söylenen Fenerbahçe’nin, Feyenoord karşısındaki motivasyonu, mücadelesi ve isteği yabana atılır cinsten değildi.

        İkinci yarıda da önde baskı kuran Fenerbahçe, rakibine pek göz açtırmadı. Feyenoord’un yakaladığı iki net gol pozisyonunda ise Mehmet Topal ve Simon Kjaer’in katkıları vardı. Son 15 dakikada rakibin baskısı, Advocaat’ın ise hamleleri vardı. Yorulan Hasan Ali’nin yerine İsmail Köybaşı, Emenike’nin yerine ise Robin van Persie’yi oyuna aldı.

        Sonuçta zor bir rakip karşısında ve de yola devam maçında F.Bahçe istediğini elde ederken bu galibiyetle ‘Avrupa Ligi’nde de varım’ dedi.

        Dünkü oyunda galibiyet kadar, Ozan Tufan, Hasan Ali ve Lens’in yükselen performansları da ilerisi için tribünlere umut ve moral oldu.

        Bir paragraf da Dirk Kuyt’a açalım. Fenerbahçe’nin golü öncesinde pas hatası yapan Kuyt, tahmin ediyorum ki dün sahada farklı duygular içerisindeydi. Kendisini maça pek veremediğini gördük.

        BİLAL DÖKTÜRDÜ

        Son yarım saatte oyuna giren Feyenoordlu Bilal bizden biri. Oynadığı dakikalarda sağ kanatta inanılmaz işler yaptı. Süratli, adam eksiltiyor ve topa iyi vuruyor. İnsan ister istemez, ‘Bu Bilaller neden bizde değil de onlarda’ diye düşünüyor.

        HANGİ MAÇA GELECEKLER?

        Kuyt’un Feyenoord’u Kadıköy’e gelmiş. Avrupa Ligi’nde ‘devam mı tamam mı’ maçı sayılır. Ama tribünlerin yine yarısından fazlası boş. Fenerbahçe seyircisi bu sezon hangi maça gelecek merak ediyorum.

        Diğer Yazılar