Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin, İstanbul dışında oynadığı ilk lig maçıydı. Rakip Osmanlıspor, Süper Lig’e iyi başlayan, içeride ve dışarıda ofansif futbolu ön planda tutan bir takımdı. Maça ev sahibi çok etkili başladı. İlk 10 dakika dolmadan da bir panaltı ile öne geçti. Fenerbahçe oyunda dengeyi kuramadan golü yemişti. İlk 10 dakikada sonra, golü yiyen F.Bahçe açıldı, ev sahibi kapandı. Advocaat’ın sahaya sürdüğü 11’de dikkat çeken tek değişiklik, Hasan Ali’nin yerine İsmail Köybaşı’nın oluşuydu. İlk 10 dakika hariç ilk yarı boyunca bilhassa Volkan Şen’in taşıdığı toplarla rakip alanda cirit atan Fenererbahçe, kale önünde yine şanssız, yine beceriksizdi.

        Düşünün ilk yarıda 8 korner atan bir Fenerbahçe sahadaydı. Sarı-Lacivertliler’in geride rakibine bıraktığı geniş alanlardan da ev sahibi faydalanamadı. İlk yarıyı yenik kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıya Advocaat’ın herkesi hayrete düşüren riskli bir hamlesi ile başladı. Orta alandan Ozan Tufan dışarı alınmış, Van Persie sahaya sürülmüştü. Bu hamle tartışılırken yine Volkan Şen’in ortaladığı adrese teslim topla Van Persie eşitliği sağladı. Önde giderken geriye yaslanan Osmanlıspor da biraz öne çıkmaya başladı. Son 30 dakikaya girilirken Advocaat, Sow’un yerine Alper Potuk’u sahaya sürdü. Bu hamlesi bu sefer doğruydu. Bu değişiklikle Fenerbahçe orta alanda da yeniden dengeyi kurdu. Son 20 dakikaya girilirken Volkan Şen’in sakatlanıp oyundan çıkması Fenerbahçe adına şanssızlıktı. Hafta arası Avrupa maçı oynamış iki ekibin mücadelesinde yorgunluk ön plana çıktı. Osmanlıspor rakip kaleye gitmekte zorlandı. Fenerbahçe de Volkan Şen çıktıktan sonra hücumda çoğalamadı ve çok da etkili olamadı. Halbuki Fenerbahçe’nin karşısında belki de bu sezon kendi evinde en etkisiz oyununu oynayan bir Osmanlıspor vardı. Deplasmana baktığımızda bir puan fena sayılmaz. Maça baktığımızda ise Fenerbahçe böyle yorgun ve etkisiz bir Osmanlı bir daha bulur muydu, tartışılır. Bu maç kayıp mı, kazanç mı? Ona da cevabı Advocaat ve Sarı-Lacivertli futbolcular versin.

        MEHMET TOPAL

        Dün yine takımın en iyilerindendi. Fenerbahçe’yi onsuz düşünmek zor. Ama girdiği ikili mücadelelerde biraz daha dikkatli olmalı. Dün çift sarı karttan yine dışarıda kalabilirdi.

        VOLKAN ŞEN

        Fenerbahçe’nin şu anda hücumdaki en etkili silahı. Tahmin ediyorum ki Milli Takım için de büyük kazanç. Ancak onun da her pozisyondan sonra hakemlerle ve rakiplerle uğraşması yanlış. Kendi işine bakması kendi menfaatine olur. Bizden söylemesi.

        Diğer Yazılar