Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk dakikadan itibaren gördük ki Fenerbahçe, Konya’ya kazanmak için gelmişti. Zaten yarışa devam etmek için de kazanmak zorundaydı. Lens’in dönüşü ile Advocaat takım üzerinde minik değişiklikler yapmıştı. Hasan Ali’nin önünde İsmail Köybaşı oynuyor, Volkan Şen de kulübede oturuyordu. Oyuna önde baskı kurarak başlayan Fenerbahçe, ilk yarının hem hakimi oldu hem de Konyaspor’un maçı rakip alana taşımasını engelledi. Van Persie’nin hücumdan çok orta alana daha yardımcı olduğu ve de iyi oynadığı bu yarıda ataklar genelde sağ kanattan ve de Lens’in şahsi becerileriyle geldi. Penaltı pozisyonu da tamamen Lens’in becerisi ile oluştu. Dün gece gördük ki Lens, Sarı-Lacivertliler için çok önemli bir oyuncu. Volkan Şen gibi pırpır değil ve neticeye giden ataklar geliştiriyor. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’unu ise dün gece tanıyamadık. Mazeretleri Avrupa yorgunluğu olamaz çünkü aynı yorgunluk Fenerbahçe için de geçerliydi. İlk yarıdaki futbol ve skor üstünlüğünden sonra Fenerbahçe’nin ikinci bölümde de geri çekilmediğini gördük. Maç Fenerbahçe’nin kontrolünde giderken, Advocaat’ın ilk hamlesi maçın gidişatını da değiştirdi. Hollandalı hoca, Lens’i dışarı alıp Sow’u sahaya sürünce, ev sahibi defansında rahat bir nefes aldı. Lens’in çıkmasıyla da ev sahibi ofansif futbola yönelmeye başladı. Son bölümde Advocaat’ın, sarı kartlı İsmail’in yerine Alper’i; yorulan Van Persie’nin yerine de Neustadter’i oyuna alışı sadece skoru koruma adına yapılan hamlelerdi. Fenerbahçe’nin tamamen geriye yaslandığı bölümde etkili tek atak yapamayan, kaleyi bulan tek şutu olmayan Konyaspor sonunda faturayı yenilgiyle ödedi. Ligde zor günler geçiren Fenerbahçe ise çok önemli bir deplasman galibiyeti alırken net bir mesaj verdi: “Yarışta ben de varım.”

        LENS

        Fenerbahçe’nin bu yıl yaptığı en iyi ve en akılcı transfer. Dün oyundan çıkana kadar sahanın en iyisiydi. 4 hafta rötar yapmasa Fenerbahçe’nin ligdeki puan kayıpları tahmin ediyorum ki daha az olurdu.

        KONYA DÜŞÜŞTE

        Geçen yılın flaş takımı bu yıl istenilen görüntüsünden uzak. Müthiş seyirci desteğine rağmen takım neden düşüşte? Bunun cevabını da Aykut Kocaman bilir.

        Diğer Yazılar