Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe takım olamamanın sıkıntılarını yaşıyor, yaşayacak da... İyi oynadığı bölümlerde sonuç alamıyor, gol yiyor; kötü oynadığı bölümde ise golü buluyor. Takımın kaderini hep kişisel beceri sahibi oyuncular belirliyor. Bir maçı Volkan Demirel kurtarıyor, bir maçta Alper Potuk sahne alıyor, bir maçta Mehmet Topal’ın sürpriz golleri geliyor, Lens’e de büyük ümitler bağlanıyor.

        Yüzde 50’si yenilenmiş Kayseri karşısında F.Bahçe yine vurdumduymaz futboluyla öne çıktı. Ev sahibi maça cesaretli başladı. F.Bahçe’ye kafa tutarak ama tedbiri de elden bırakmayarak mücadele etti. F.Bahçe ofansif oyunu yine Lens’e göre kurgulamıştı. Lens olmasa takım hiç hücum yapamayacak izlenimi veriyor. Oyunun ilk bölümünde ev sahibi ekip; Deniz ve Güray’ın orta alandaki hırslı ve arzulu futbolu, isabetli pas trafiği ile yeni transfer Varela’nın adam eksilten dikine futboluyla maça ortak oldu. İlk golü de bulunca işler daha da zora girdi.

        Ama dediğim gibi F.Bahçe’nin sahada ne zaman, ne yapacağı belli olmuyor. Pozisyon yokken Salih bir top kaptı, ceza sahasına yolladı, Mehmet Topal yine klasik bir vuruşla kaleciyi avladı, skora denge geldi.

        Oyunun ikinci bölümüne iki teknik adam da hamle yapmadan başladılar. Bu bölümde F.Bahçe biraz daha ofansif, ev sahibi ise biraz daha defansif görüntü çizdi. Salih Uçan’ın sakatlanması sonrasında Advocaat, son 30 dakikaya girilirken iki değişiklik yaptı. Salih’in yerine Karavayev’i, Fernandao’nun yerine de Van Persie’yi aldı. Aldı da ne oldu? Ofansif oyunu hiç beceremeyen Josef de Souza, neden alındığını çözemediğim Karavayev, güçsüz Van Persie, atağa kalkamayan ve orta yapamayan iki beki, topu sokamayan stoperleri, defansı tek başına silkeleyen Varela’ya bir kelepçe takamayan Advocaat’ın takımı maça da çok çabuk havlu attı. Kısa zamanda yepyeni bir takım yaratan Sergen Yalçın’ı kutlayalım ve alkışlayalım. Yabancı meraklılarına güzel dersler veriyor!

        F.Bahçe’ye gelince... Başkan Aziz Yıldırım’ın hırsı ve arzusu, bu takıma hiç yansımıyor. Bu umursamaz haliyle de bu takım galiba zirve yarışında “Ben yokum” diyor.

        VARELA

        Kim aldı, kaça aldı, nasıl aldı, bilemiyorum. Dün sahanın yıldızıydı. F.Bahçe defansını hallaç pamuğu gibi dağıttı. Bu transferi gerçekleştiren kimse onu kutlamak ve alkışlamak lazım.

        FACİADAN DÖNÜLDÜ

        Kayseri’nin attığı ilk golün sonrasında kale arkası tribünündeki seyircinin gol sevinci sırasında bir bölümü sahanın içine düştü. İnanılacak gibi değil. Faciaya böyle davetiye çıkarılır mı, anlayamadım!

        Diğer Yazılar