Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hazırlık maçlarına ne inanır ne de dikkate alırım. Fenerbahçe’nin ilk ciddi sınavı için meraklı gözlerle Sturm Graz maçını izlemeye koyulduk. Aykut Kocaman’ın sahaya sürdüğü 11’de geçen sezon forma giyen 9 futbolcu vardı. İki yenilik ise Valbuena ve Dirar’dı. Takımın forveti genç ve acemi Ahmethan’a teslim edilmişti. Bu kadronun oynayacağı futbolu ve de alacağı sonucu çok merak ediyorduk. Sturm Graz vasat bir takımdı. Kadrosunda yıldızlar yoktu. Ancak ilk 10 dakika dolmuştu ki rakip, sol kanattan başlattığı ilk atakta golü bulunca bizim gibi tribünler de soğuk bir duş alıyordu. Fenerbahçe bildiğimiz gibiydi. Ozan ve Josef’in yaratıcılıklarının olmadığını bildiğimizden gözler ümitle yeni transferler Valbuena ve Dirar’daydı. Oyunda ilk sahneye çıkan ise dünkü maçın en iyilerinden Alper Potuk oluyordu. Şahsi gayreti ve becerisiyle götürdüğü topu rakibin ayaklarına çarptırarak takımına golü bulduruverdi. Golden sonra rakibin guardı da düşüverdi. Fenerbahçe artık sahada daha çok topla oynayan, daha hareketli bir takım oluyordu. Dirar sağ kanatta, Valbuena sol kanatta, Alper ortadan dikine ve adam eksilten oyunlarıyla rakibi iyice bunaltıyorlardı. Duran top ustası Valbuena’nın kornerinden Neustadter’in kafa vuruşuyla gelen golle de Fenerbahçe rahatlıyordu. Rakibin gücüne ve görüntüsüne bakınca, Fenerbahçe’nin bu turu güle oynaya geçeceğine inandık. Rahatlatan skorla da “Bakalım ikinci yarıda neler olacak?” dedik. Ev sahibinin geride geniş alanlar bıraktığı, oyunu riske ettiği bu yarıda yine bir Fenerbahçe klasiği (!) vardı. Dirar, Valbuena ve Alper Potuk vites küçültmüş, takım geriye yaslanmış, pozisyon da gol bulmak da şansa bırakılmıştı. Bu yarıda Sturm Graz’ın kaleye yolladığı en az 10 şutta çerçeveyi bulan tek topun olmayışı da Fenerbahçe adına şanstı. Son 15 dakikaya girilirken Aykut Kocaman, Dirar’ın yerine Mehmet Topal’ı, Ahmethan’ın yerine yeni transfer savunmacı Isla’yı sahaya sürerken, en azından ‘skoru koruyayım’ niyetindeydi. Bu son bölümde ev sahibi ofansif, Sarı- Lacivertliler de defansif görüntüler çizerken, 90 dakika Fenerbahçe’nin istediği sonuçla bitti. Bu deplasman galibiyetiyle Fenerbahçe’nin turu geçtiğini söyleyebiliriz. Ancak kimse bu skor ve sonuç üzerine oturup methiyeler düzmesin. Çünkü takım hala yıldızların şahsi becerisiyle yürüme yolunda. İşler takım olunca düzelir. Aykut Kocaman da bunu hepimizden şüphesiz daha iyi bilir.

        TRANSFER ŞART

        Dünkü galibiyete rağmen Fenerbahçe’nin eksiği çok. Ağızlarda sakız olan bir ‘10 numara’ ve de iyi bir santrfor takıma monte edilmezse işlerin çok kolay gitmeyeceğini hemen söyleyebiliriz. Bizim gördüklerimizi mutlaka Kocaman da görüyordur.

        RENKLİ AMA RENKSİZ

        Fenerbahçe’nin yeni sezon formaları arasında yeşil renkli olanı rağbet görmüyor. Dün tribünler tamamen Sarı-Lacivert idi. Aradım taradım bir yeşil forma göremedim. Kısacası tribünler Sarı- Lacivert, saha yemyeşildi.

        Diğer Yazılar