Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sturm Graz, ilk maçtaki skor dezavantajına rağmen oyunu kendi yarı alanında kabul ederek başladı maça. Fenerbahçe de ilk maçta olduğu gibi 9 eski, 2 yenisiyle sahadaydı. İlk yarı bittiğinde topla oynama oranı yüzde 65’e 35 F.Bahçe lehineydi. Maçı görmeyip bu orana bakanlar, sakın F.Bahçe’nin çok pozisyon ürettiğini sanmasınlar. İlk yarıdaki ilk pozisyon 25. dakikada geldi. Valbuena’nın duran topta kale sahasına kestiği topa Ozan kafayı dışarı vurdu. Sonrasında yine sahneye Valbuena çıktı. Soldan ceza sahasına girdi, sıfırdan topu Dirar’ın kafasına adrese teslim yolladı. O da golü attı. Avantajlı skor ve uzun bir aradan sonra Kadıköy’deki kalabalığı görünce ister istemez sahada “Daha iyi bir F.Bahçe seyrederiz” diyorduk. Ama gel gör ki; eskiler (Ozan Tufan Josef, Şener, Hasan Ali ve Van Persie) yine bildiğimiz gibi olunca fark göremedik. Oyunda top Dirar’ın ve en önemlisi Valbuena’nın ayağına geldi mi hareketleniyor, güzelleşiyordu.

        Valbuena’ya ayrı paragraf açmak lazım. Tam nokta transfer. Sahanın her yerinde var. Hırslı, istekli, coşkulu ve takımı ateşliyor. Aykut Kocaman’ın bu transferdeki ısrarı boşa değilmiş. Sturm Graz vasat bir takım. Maçın ilk yarı skoruna bakınca, oyunun ikinci yarıda daha kolay geçeceğini düşünüyoruz. Ama F.Bahçe yine bizi yanıltıyor.

        Misafir takım ikinci yarıya önde başlıyor. F.Bahçe’nin ilk yarıdaki baskılı futbolu da olmayınca rakip pozisyon da buluyor, bir ani atakta golü de buluyorlar. F.Bahçe panikliyor, tutuşuyor. Bir takım bu kadar kolay giden bir maçı nasıl bu kadar çabuk zora sokar, anlayamıyorsunuz. Ahmethan sakatlanıyor. Van Persie oyuna giriyor. Ama nafile. Hollandalı’nın gücü yine yok. Orta alan evlere şenlik. Defans, rakibin her atağında S.O.S. veriyor. Son bölümde F.Bahçe tribünleri “Maç bitsin de kurtulalım” havasında. Sahadakilerde de panik had safhada. Maç bittiği için herkes derin bir “Oh” çekiyor. Kadıköy’deki kalabalık da yine özlenen değil, bildiğimiz F.Bahçe’yi seyretmiş olarak evinin yolunu tutuyor.

        İSLA NEDEN YOKTU?

        F.Bahçe’nin yeni transferi olan Şilili İsla, oyunun uzatma dakikalarında sahaya sürüldü. Bunu anlamakta zorluk çektik. Cevabı Aykut Hoca’da saklıdır.

        OZAN TUFAN

        Aykut Kocaman’ın “Bu yıl gözlem olacak” dediği Ozan Tufan, kendisine verilen şansları kullanamıyor gibi. Dün yine sahada fazla gözükmedi.

        Diğer Yazılar