Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir yenilgisinden sonra, Beşiktaş maçından önce Fenerbahçe için en iyi rakip Alanyaspor’du... Deplasmanda oynamasına rağmen seyirci baskısı yoktu. Rakip bana göre “Lokum” gibiydi. Ne orta alanda pres yapıyor ne de katı bir defans uyguluyordu. Gol ümitleri her zaman olduğu gibi 35’lik Wagner Love’dı.

        Fenerbahçe kendi üzerine gelmeyen, orta alanı bırakan rakibi karşısında ilk yarı maçın hakimi oldu. Her zaman söylediğimiz gibi takımın lokomotifi Valbuena’ydı. İlk golü hazırladı, iki de attı. Bunun dışında her hücum başlangıcında rol aldı. Aykut Kocaman, hücumu fazla düşünmeyen rakibi karşısında takımı yine tek forvet (Janssen) ile sahaya sürmüştü. Yenilerden Janssen, golünü attı, penaltı yaptı ve moral buldu. Fenerbahçe’yi sırtlar mı, bilinmez. Skrtel olmayınca nöbetçi stoper, Neustadter sahadaydı. Kalede tercih Kameni’ydi... İlk yarı da ona bir top geldi, o da gol oldu. Büyük ümit Giuliano’yu henüz çözemedik. İsmail’in yerini alan Hasan Ali tedirgindi. Isla sağ kanat bindirmelerinde ve ortalarında başarılı gözüktü. Dirar sakatlanınca oyuna bir başka ümit Mehmet Ekici girdi. İlk maç, ilk heyecan derken; 90 dakikayı tamamlayamadı.

        Golü atıp öne geçen Fenerbahçe, rakibin ilk atağında golü yedi. Bereket Valbuena vardı da yine sahneye çıkıp golünü attı ve ilk yarıda takımını soyunma odasına önde götürdü. İkinci yarıda Janssen’in kazandırdığı penaltıyla Fenerbahçe’yi rahatlatan 3. gol geldi. Golden sonra Fenerbahçe farkı arttırır diye bekliyorsunuz, pozisyon bulan ve kaçıran Alanyaspor oluyor. Hazır olmayan Mehmet Ekici ve Giuliano, bir var bir yok Ozan Tufan’la, Fenerbahçe bocalamaya devam ediyor.

        Kocaman’ın hamlesi ise Dirar’ın yerine oyuna aldığı Mehmet Ekici’yi tekrar kulübeye çekip bir başka hazır olmayan Alper Potuk’u sahaya sürüyor. Anlaşılır gibi değil. Son sözü yine takımın lokomotifi söylüyor; golünü atıp noktayı koyuyor. Silahı, gücü ve becerisi olmayan ev sahibi de teslim bayrağını çekiyor.

        Dünkü galibiyeti, Beşiktaş maçı öncesi Fenerbahçe’ye elbet büyük moral olacak. Farklı skora rağmen sahadaki futbola bakınca Fenerbahçe için iddialı yorumlar yapmak da yine çok zor.

        **************

        KOCAMAN HATA

        Belki Aykut Kocaman da Mehmet Ekici’nin bir an önce sahalara dönmesini istiyor. Dün Dirar’ın yerine oyuna giren Mehmet Ekici’nin henüz hazır olmadığını gördük. Onu erkenden sahaya sürmek kocaman bir hata olsa gerek.

        **************

        ALANYA DİKKAT

        Geçen sene son haftalardaki çıkışlarıyla kümede kaldılar. Dünkü görüntüsüyle Akdeniz ekibinin işi çok zor. Böyle giderse Süper Lig’de çok sıkıntılı günler yaşarlar, haberleri olsun.

        Diğer Yazılar