Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin bir galibiyetle zirve yarışına ortak olacağı maçtı. Rakip Kasımpaşa sağı solu belli olmayan, iyi kapanan, çabuk atağa kalkan ve futbol oynamayı düşünen bir takımdı. Kadıköy’de tribünler bu defa hem kalabalık hem de coşkuluydu. Sarı-Lacivertli taraftarlar uzun bir aradan sonra takımlarına sahip çıkmaya gelmişlerdi. Bu önemli maça F.Bahçe santrforsuz yakalanmıştı. Soldado sakat, Janssen cezalıydı. Van Persie’nin yüzüne bakan yok. Fernandao da kayıptı.

        F.Bahçe oyuna önde baskıyla başladı. Santrforları yoktu ama adam eksilten, oyunu dikine ve çabuk oynayan (Giuliano, Alper Potuk, Dirar, Aatif ve sonra Valbuena) oyuncuları vardı. Büyük baskı sonucunda F.Bahçe bir korner sonrasında golü de buldu. Golden sonra iki bek Şener ve İsmail’in de ofansif oyuna dönük oynamaları sonucu ikinci gol için de fırsatlar yakalandı. Geride sadece Skrtel ve Neustadter kalıyor, rakibe geniş ama riskli bir oyun alanı bırakılıyordu. Kasımpaşa rakibin bu zaafından faydalanmayı ancak ilk yarının sonlarına doğru akıl etti. 3 atak geliştirdi, sonuncusunda da serbest atıştan beraberliği buldu. F.Bahçe “Farkı artıracağım” derken soyunma odasına moralsiz gitti.

        Aykut Kocaman takımının oyununa güvendiğini belirtir şekilde ikinci yarıya da aynı 11’le başladı. İlk devre olduğu gibi yine süratli ve baskılı oyun F.Bahçe’ye golü de çabuk buldurdu. Santrforsuz takımda golcülüğe soyunan Giuliano, kaliteli bir vuruşla ikinci, sonrasında da Şener’in asistinden gelen topa şık bir vuruşla üçüncü golü atıverdi. Fark ikiye çıkınca Kocaman ilk hamlesini yaptı. Düne kadar oyundan çıkarken ıslıklanan Aatif bu defa alkışlarla kenara gelip F.Bahçe’nin ‘en büyük silahı’ denilen Valbuena oyuna giriyordu. F.Bahçe’nin hücumu düşünüp geride geniş alanlar bıraktığı oyun Kasımpaşa’nın çok umrunda olmadı. Oysa ki çabuk atağa kalkan, iş bitirici ayaklara sahip Kasımpaşa, biraz daha ofansa yönelse çok da kolay teslim olmazdı. Son 4 maçta 9 puan toplayan F.Bahçe şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir. Artık zirve gözükmüştür. Futbol bu; iki hafta önce bırakıp kaçmayı düşünen Aykut Kocaman, şimdi kalıp şampiyon yapmaya uğraşacak. Garip değil mi?

        İSLA DÜŞÜNSÜN

        İsla transfer edilip iyi de oynamaya başlayınca Şener Özbayraklı kulübeye mahkum olmuştu. Dünkü müthiş hırsı, mücadelesi ve oyunu devam ederse bu defa kulübe yolu İsla’ya gözükür.

        MEHMET TOPAL

        Sosyal medyada görüyorum ki; bazıları hala O’nu topa tutuyor. Mehmet Topal’ın takıma girdiği son 3 maçta F.Bahçe, 3 galibiyet aldı. Bunlar tesadüf mü?

        Diğer Yazılar