Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe için ‘dönüm noktası’ maçıydı. Kaybederse, bir yerde zirve yarışına havlu atacaktı. Bunun bilincindeydi. Başakşehir ise çok havalıydı. “Nasıl olsa bu maçta da bir yolunu bulur, yenerim” der gibiydi. Neto ve Giuliano dönünce Aykut Kocaman onları sahaya sürmüş, Valbuena ve Alper Potuk’u kulübeye çekmişti. Mehmet Topal ve Souza da yine orta alanda buluşmuştu.

        Oyun başlar başlamaz F.Bahçe öyle bir baskı kurdu ki; Başakşehir neye uğradığını şaşırdı. Kısa ve çabuk paslarla oynayan F.Bahçe, pozisyona giren, kaçıran taraf oluyordu. Başakşehir kendi alanından çıkamadığı gibi rakibin baskısından, defansında acemice hatalar yapıyordu. Emre Belözoğlu’nu mumla arayan ev sahibi, atak yapmakta, rakip alana gitmekte zorlanıyordu. Visca sağdan, İrfan Can ve Arda ile soldan bindirme yapmaya çalışan Başakşehir, Adebayor’u da bir türlü besleyemiyordu. Sahadaki görüntü, golün her an F.Bahçe’den geleceği sinyalini veriyordu. Nitekim de ani başlayan atakta topla buluşan Fernandao, rakibin bıraktığı geniş alandan faydalanıp topu düzgün bir vuruşla filelere yolluyordu. Golden sonra F.Bahçe’nin presi devam etti. Başakşehir yine etkili olamadı ve ilk devreyi yenik kapattı.

        İkinci yarıya iki teknik adam da hamle yapmadan başladılar. İlk 10 dakika sonrasında ilk hamle Abdullah Avcı’dan geldi. Chedjou’nun yerine Napoleoni oyuna girdi. Sahadaki görüntü ise değişmedi. F.Bahçe baskı yapıyor, defansından çıkmakta zorlanan Başakşehir hata yapmaya devam ediyordu. Yine basit bir top kaybı sonunda İsla sağdan ortaladı, Fernandao’nun kafa vuruşuyla durum 2-0 oldu. Bu gol, F.Bahçe’yi iyice rahatlattı. Golden sonra Başakşehir’in cılız hamlelerini, Arda Turan’ın kenara alınışını, F.Bahçe’nin rahat oyununu ve bulduğu pozisyonları izledik.

        Karşılaşma bittiğinde haftanın şüphesiz en kazançlısı, lideri deviren F.Bahçe oluyordu. Bu 3 puan, galibiyetten de öteydi. Çünkü ligin en iddialı şampiyonluk adaylarından biri de Sarı-Lacivertli ekip oldu. O zaman “Hoş geldin F.Bahçe”.

        İKİLİ AVERAJ

        F.Bahçe’nin dün kazanmasından öte bir başka avantajı daha oldu. İlk maçı tek farkla kaybeden Sarı-Lacivertliler, dünkü 2-0’lık galibiyetten sonra ikili averajda da rakibine üstünlük sağladılar. Bu da galibiyet kadar önemliydi.

        HAKEMLER

        Maçtan önce Halil Umut Meler için F.Bahçe ortalığı birbirine kattı. Dün gördük ki hakemler kimseyi doğramıyor. Onlar doğrasa doğrasa, kendilerini doğrarlar.

        Diğer Yazılar