Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin sadece kazanmayı planladığı bir 90 dakikaydı. Bunu, bizler gibi iyi bilen Samet Aybaba, takımını maça kendi alanına çakılı başlattı. Oyuna önde ve pres yaparak başlayan F.Bahçe’nin ilk 11’inde sürpriz yoktu. Valbuena her zaman olduğu gibi hocasının yanında oturuyordu.

        Oyunda topla daha çok oynayan, daha istekli taraf F.Bahçe’ydi. Bilhassa, sağ kanat bindirmeleriyle rakibini adeta bunalttı. Şener’in müthiş isteği ve enerjisine bu defa Dirar da ayak uydurmuştu. Bu oyunculara Soldado, Hasan Ali ve Aatif da katılınca, hücum zenginliği yakalandı. Hem de Giuliano’nun genelde hiç sahne almamasına rağmen. F.Bahçe’den gol beklenirken, Sivasspor rakibini gard alamadan iki net pozisyonla yakaladı. Bifouma birinde düşüp birinde de telaşa kapılınca, ev sahibini beklediği golden etti. Bifouma kaçırırken, dönen topta Hasan Ali soldan Aatif’a bir top kesti, o da düzgün vuruşla genç kaleciyi avladı. Sivasspor golün şaşkınlığını üzerinden atamadan ikinci golü de yedi. Devre biterken de Emre Kılınç’ın kafasında, topun içeri girmesine üst direk izin vermedi. Bir tarafta kaliteli, becerikli, iş bitirici ayaklar vardı. Diğer tarafta ise beceriksizlik, şanssızlık ve telaş... F.Bahçe, zor gibi gözüken bir deplasman maçının ilk yarısını net bir skorla bitirdi.

        Aykut Kocaman haklı olarak, önde olan takımına ikinci yarı başlarken müdahale etmedi. İkinci 45 dakikada roller biraz değişti. Önde oynamaya başlayan Sivasspor, geriye yaslan ise F.Bahçe oldu. Bu yarıda ev sahibi, pozisyonlar da buldu. Bulduğu pozisyonlarda başrol oyuncusu yine tribünlerden tepki alan Bifouma’ydı. Sivassporlu oyuncunun telaşı ve şanssızlığı onu golle buluşturamadı. F.Bahçe de bu yarıda oyunu idare etti. Kocaman’ın hamleleri; Soldado- Fernandao, Aatif-Mehmet Ekici şeklinde oldu.

        Samet Aybaba da ikinci yarının hemen başında sahaya Robinho’yu sürdü. Bu oyuncunun kalitesi, becerisi ve de golü skora geç yansıyınca Sivasspor kaderine razı oldu. Kayseri sonrası Sivas gibi zorlu bir deplasmanı da 3 puanla geçen F.Bahçe’nin ise artık önü iyice açıldı. Bu takım ligi ilk iki arasında bitirse kimse şaşırmasın.

        GIULIANO

        Dünya Kupası için Brezilya Milli Takımı’na seçilmeyi bekleyen Giuliano, dün takımının en etkisiz ismiydi. Böyle oynarsa, milli formayı zor kapar. Tabii ki F.Bahçe de bu işten zarar görür.

        AVRUPA HAYAL

        Sahasında Başakşehir, Beşiktaş ve Gaatasaray’ı yenen Sivasspor’un dünkü görüntüsü hayal kırıklığı yarattı. Bu futbol ile Avrupa kupalarını hedeflemeleri hayalden öteye gidemez.

        Diğer Yazılar