Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aykut Kocaman, sakat ve cezalı olmadığı zaman sevdiği ve inandığı 11’i sahaya sürmüştü. Yani son haftalardaki ve Beşiktaş kupa oyunundaki takımı... Maç başladığında hemen gördük ki; Antalyaspor, rakibine pek direnemeyecek. İlk 20 dakika dolduğunda F.Bahçe iki ciddi atağında Aatif ve Soldado ile iki gol bulunca, “Maç çabuk bitti” dedik. Biz öyle dedik ama tribünler takımlarını destekleyeceğine Şenol Güneş ile uğraşmaya başladılar. Sahadakiler de işi ‘lay lay lom’a döktüler.

        Futbol işi, hiç şakaya gelmez. F.Bahçe’nin üzerine gelmeyen, gol atmaya pek niyeti olmayan Antalyaspor’a ilk yarı sonlarına doğru bir piyango çıktı. Skrtel önündeki topu rakibe hediye etti. Neustadter bu topa müdahale edemedi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Doukara; düzeltti, vurdu ve Volkan’ı avladı. Gole Antalyalılar bile inanamamıştı! Bu golle cesaretlenen misafir takım, bu yarı sonlarına doğru bir-iki atak girişiminde daha bulundu. F.Bahçe de sağdan Dirar-Şener, soldan Hasan Ali-Aatif ve de ortadan Giuliano ve Soldado ile ani ataklar kovaladı ama ilk yarı tek farkla bitti.

        İkinci yarı skorun beraberlik için verdiği cesaretle Antalyaspor takımı önde oynamaya başladı. F.Bahçe gibi ayağa iyi pas yapan bir takıma karşı riskli oyun ve geniş alanlar bırakmak tehlikeli oluyor. Nitekim de Antalyaspor az adamla yakalandığı bir anda 3. golü de yedi. F.Bahçe bu golden sonra gardı düşen rakibinin üstüne daha çok gidip daha çok pozisyon üretti. Son 20 dakikaya girilirken Aykut Kocaman’ın ‘mavi boncuk’ değişiklikleri geldi. (Maç 2-1 devam etse değişiklik yapmazdı) Dirar’ın yerine Valbuena, Soldado’nun yerine de uzun bir aradan sonra Janssen oyuna girdi. Janssen hazır değildi. Ama Valbuena, kalitesini son 20 dakikada da olsa gösterdi. Hareketli oyununu bir de şık golle süsleyip maça noktayı koydu. Antalyaspor’un dünkü görüntüsüyle ligde işi bir hayli zor. F.Bahçe’nin de geride kaldı 4 maçı. Şimdilik tam gaz gidiyorlar. Ben F.Bahçe, “Fikstür avantajıyla dörtte dört yapar” diyorum. Gerisini bekleyip göreceğiz.

        AVERAJ

        Birbirlerine ikili averajda üstünlük sağlayamayan takımlar için genel averaj önemli. F.Bahçe’nin bu konudaki rakibi G.Saray. Olası bir puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. F.Bahçe dünkü maçı çok daha farklı kazanabilirdi. Bundan sonra puan kadar averaj da önemli.

        KORNER ATIŞLARI

        F.Bahçe’de her korner atışına iki futbolcu gidiyor. Ve kornerler hep paslaşarak değil, tek vuruş olarak kullanılıyor. Sahada F.Bahçe adına bir oyuncu eksilmiyor mu? Sebebini henüz anlayamadık.

        Diğer Yazılar