Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rusya yenilmemek, Mısır kazanmak zorundaydı. Maça ilgi de fazlaydı. Ruslar hem kendi takımlarını desteklemek için hem de rakibin yıldızı Mohamed Salah’ı izlemek için tribünleri doldurmuştu. Mısır oyunun ilk yarısında rakibiyle başa baş oynadı. Zhirkov’un görevi, Salah’a göz açtırmamaktı. Ama yakın markaja rağmen Salah, oyunun öne çıkan isimlerinden biriydi. Hele devre biterken kontrol edip köşeye yolladığı top içeri girse, Mısır tribünleri bayram yapacaktı. Misafir takımın diğer etkili silahı da tanıdık Kasımpaşalı Trezeguet idi. İlk 15 dakika dolarken, rakip kaleye ilk ciddi şut Trezeguet’den geldi. Şansı yaver gitse, top içeri girecekti. Rusya golü ilk yarıda yan toplardan aradı. Takımın en öne çıkan ismi de Cheryshev’di.

        “İkinci yarı da çekişmeli geçer mi?” diye düşünürken, maçın gidişatını Ahmed Fathy bozdu. Bu yarının hemen başında kendi kalesine yolladığı topla takımının gardını düşürdü. Piyango golüyle öne geçen ev sahibi, Cheryshev’in ikinci golüyle de işi bitirdi. Bu golden sonra oyun disiplininden kopan Mısır, maçı farklı kaybetti. Mohamed Salah’ın penaltıdan attığı tek gol de onlara sadece teselli oldu.

        Turnuva öncesi çok şans tanınmayan Rusya, şimdilik iki galibiyet ve gol şovlarıyla yoluna devam ediyor. Ama Uruguay maçı onların en büyük sınavı olacak. Bir dönem Ordu’da da çalışan ve başarılı olamayan Hector Cuper, Mısır’da da karavana atmış. O da tahminimce yoluna başka bir takımda devam eder. Tabii böyle seçici alıcılar olmadıkça.

        Diğer Yazılar