Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’de sahaya çıkacak 11’i kendi taraftarları kadar rakipleri de biliyor. Bu takım bilhassa kendi evinde başlama vuruşu ile birlikte oyunu rakip alana yığıyor. Dün gece de aynen öyle oldu. İlk 10 dakika dolmamıştı ki Kuyt’ın nefis asisti, Emenike’nin ustaca vuruşuyla Fenerbahçe öne geçti. Rakibe önde basan, iyi mücadele eden Sarı-Lacivertli takımın üstünlüğü, öne geçtikten sonra da devam etti. Hele hakem, Erkan Kaş’ın Kuyt’a kasti tekmesine kırmızı kart çıkarsa iş çoktan bitecekti. F.Bahçe’nin en büyük eksikliği şu: Oyuncular maçı garantiye alacak skoru yakalamakta başarılı değiller. Gol yollarında ya aceleci oluyorlar ya da beceriksiz...

        Hafta içinde 120 dakikalık bir Avrupa maçı oynayarak Kadıköy’e gelen Karabük’ün yorgun olduğu kesindi. Fenerbahçe’nin ikinci golü gecikince, rakip hareketlendi. İlk ciddi hücum organizasyonunda golü de bulunca umutlandılar.

        Oyunun ikinci bölümüne ise Fenerbahçe, maça yeni başlar gibi girdi. Rakip alana yerleşti, iyi pas yaptı, Karabük’ü hayata zorladı. Sonuçta da bunu başardı ve yine öne geçti. Karabükspor’un ikinci defa yenik duruma düştüğü maçı lehine çevirecek fazlaca enerjisi yoktu derken, onların imdadına da Kadlec yetişti! Bu gol Fenerbahçe’nin keyfini kaçırdı. Ama maçı bırakmadı ve yüklenmeye devam etti. Fenerbahçe’nin çok silahı var diyoruz. Emenike, Sow derken son dakikalarda sahaya sürülen Webo son sözü söyledi.

        Futbolculara da bir paragraf açalım. Mert, Volkan’ı aratır. Kadlec soru işareti. Caner ile Gökhan görevlerini yapıyor. Meireles formda. Kuyt sahanın her yerinde. Emre sinirli ama usta. Emenike golü atarken mutlu, yerini Diego’ya bırakırken mutsuzdu. Diego Ribas formayı kaptı mı bırakmaz.

        Evet, gidip gidip geri gelen maçta Fenerbahçe’nin silahları arka arkaya patlayınca 90 dakika onlar için mutlu bitti.

        ANLAMLI VEDA

        Yabancı kontenjanına takılan Yobo ve Cristian, dün gece Şükrü Saracoğlu zeminine son defa çıktılar. Başkan Aziz Yıldırım, futbolcu arkadaşları ve tribünlerle vedalaşma anlamlı ve de çok duygusaldı. Dün geceyi tahmin ediyorum ki onlar da kolay kolay unutamaz.

        SEYİRCİ NEREDE?

        Bir yandan cezalar, bir yandan da oturmayan ve herkesçe anlaşılmayan Passolig uygulaması tribünlerde tenhalık yapıyor. Fenerbahçe sezona başlarken belki de bu kadar az seyirciye ilk defa oynadı.

        Diğer Yazılar