Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstatistiklere bakıyorum ilk yarı topla oynama oranlarında Beşiktaş %70 Çaykur Rize ise %30. Bir takımın topla çok oynaması, çok koşması onun kolay bir şekilde sonuca gitmesine yetmiyor. Rizespor’un çok adamla kapanıp az adamla hücum edeceğini bekliyorduk. Ki öyle de oldu. Beşiktaş çok oyuncu ile atağa kalkmasına rağmen pozisyon üretmekte zorluk çekti. Kalabalık Rize defansını aşamayan Siyah-Beyazlılar, bu yüzden golü de genelde duran toplarda aradı.

        İkinci bölümde fazla değişiklik yokken ender gelişen Rize atağında gelen gol maçı hareketlendirdi. Oyun tek kale maça dönmüştü. Beşiktaş bastırıyor rakip ise var gücü ile savunuyordu. Gökhan Töre, Atiba, ve Olcay’ın hareketli oyunu son bölümde Beşiktaş’ı pozisyonlara soktu. Cenk Tosun ve çıkana kadarki oyunu ile Mustafa’nın arkadaşlarına ayak uyduramaması dün gecenin en büyük sıkıntısıydı. Tüm bunların ardından beklenen gol de Olcay Şahan’dan geldi. Son dakikalarda Beşiktaş galibiyet için yine yüklendi ama vurucu silahları ile forvetleri suskun kalınca kaderine razı oldu. Gördük ki Beşiktaş’ın yaratıcı oyunculara ihtiyacı var. Acilen Demba Ba ve Sosa sahalara dönmeli.

        YA PASSOLİG YA TRAFİK

        Şampiyonluğa oynayan Beşiktaş’ın dün gece tribünleri dolduracağını tahmin etmiştim. Olimpiyat Stadı’ndaki tribün tenhalığının mutlaka bir sebebi olmalı. Ya Passolig ya trafik.

        PENALTI GÜME

        Maçın 60. dakikasında Eren Albayrak, Motta’yı arkadan itti. Bana göre bu pozisyon kesinlikle penaltı olmalıydı. Ancak karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek’e göre bu pozisyon penaltı değildi. Sonuç olarak rakiplerin puan kaybettiği haftada Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti.

        Diğer Yazılar