Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başta Nespresso ve diğer markalar kapsül espressoyu icat etmeden önce evde espresso keyfi adına rağmen çok da kolay değildi. Çocukluğumdaki espresso makineleri genelde elle çalışan ve basıncı sınırlı olan dandik aletlerdi. Koca koca espresso makinelerini eve koymak pek de kolay olmadığı için espresso ya zahmetliydi ya da lezzetsizdi. Ancak 80’lerden itibaren nispeten küçük ve kullanımı daha kolay ev espresso makineleri yapılmaya başlandı. Ama bunlar bile kullanımı nispeten zahmetli, sık sık arıza yapan, hatta biraz da tehlikeli makinelerdi. Son 10-15 yıldır ise evde espresso yapmak çok kolay. Her ne kadar bir Türk kahvesinin yerini tutmasa da ve Arçelik sayesinde Türk kahvesi yapmak çok kolaylaştıysa da, espresso da bizim damak tadımıza uygun bir lezzet olarak çok yaygınlaştı. Bugün size evinize, hatta isterseniz teknenize koyabileceğiniz “en şık” espresso makinelerinden bir seçki sunmak istiyorum.

        Mirage Veloce

        KEES VAN DER WESTEN

        Bence dünyanın en şık, en güzel espresso makinelerini bir Hollanda firmasının yapıyor olması ilginç. Van der Westen’in üç değişik modeli var.

        Ev için en uygun Speedster. İnanılmaz kaliteli bir malzeme, kusursuz bir işçilikle bir kahve makinesinden daha çok bir sanat eseri, müzelere layık bir antik obje gibi duruyor. Ama aslında bir teknoloji harikası. Klasik dizaynının içine gizlenmiş dijital unsurlarla hem kullanımı çok kolay, hem de farklı lezzetlerde kahve hazırlamaya uygun.

        Basınçlı buhar koluyla müthiş cappuccino’lar da hazırlayabilirsiniz.

        Mirage Gear Patrol

        Markanın bir diğer modeli ise Mirage. Dizayn olarak Speedster’e benzese de Mirage’da aynı anda iki kahve yapmak mümküm. Haliyle biraz daha büyük. Ancak diğer özellikleri hemen hemen aynı.

        Tahmin edebileceğiniz gibi fiyatları da pek ucuz değil.

        Speedster’i 7200 dolara, daha büyük olan Mirage’ı ise 6700 dolara bulabilirsiniz. Yine de şunu hatırlatmakta fayda var, bu fiyatlar bazı ülkelerde daha yukarı çıkabiliyor. Ha bir de yanında kahve öğütme makinesine ihtiyacınız var.

        Speedster

        SLAYER

        Amerikalı bir kahve makinesi üreticisi olan Slayer da espresso yapma işini sanata dönüştürenlerden. Aynı dizayn ile tekli, ikili ve üçlü makineler üretiyorlar. Rakiplerine oranla daha modern ve minimalist bir görüntüsü var. Paslanmaz çelik ve Peru ceviz ağacının karışımından ürettikleri makinelerin iç bölümleri de çok kaliteli. Çift su haznesi sayesinde daima sıcak suyu hazır tutuyor. Kahvenizin su sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Hatta isterseniz soğuk bile hazırlayabilirsiniz. Buhar basıncı ayarlarının yanı sıra su akışının debisini de kontrol etmeniz mümkün. Tüm bunları makinenin üzerindeki bir dokunmatik ekran üzerinden kumanda ediyorsunuz. Piyasadaki en kaliteli espresso makinesi diyebileceğimiz bu makinenin fiyatı da kalitesi gibi yüksek. 9000 Amerikan Doları’ndan başlıyor.

        ELEKTRA MICROCASA

        Tüm espresso makinelerinin en otantik, en antik görünümlü olanı. İtalyan markanın hayli köklü bir geçmişi var. Oldukça kompakt bir makine. Elektrikle ısınan iki haznesi var. Buhar basıncıyla çalışıyor ve maksimum 0.9 bar basınç üretiyor. Basınç ayarı yapmak mümkün. 2 litreye yakın su haznesine sahip olan makinenin en kötü tarafı ısınmak için en az 15 dakikaya ihtiyaç duyması. Sarı, bakır ve paslanmaz çelikten farklı renklerde modelleri mevcut. Dijital hiçbir unsuru olmayan bu makinenin bakımı ve temizliği biraz zahmetli. Ama görüntüsündeki şirinlik bu zahmete değiyor. Saydığım diğer makineler gibi bunun da ayrı bir kahve öğütücüsüne gereksinimi var ve markanın aynı dizaynda öğütücüleri de piyasada. Fiyatı diğerlerine oranla daha makul. Paslanmaz çelik olanlar 1200 dolar, sarı ve bakır olanlar ise 1000 dolar civarında fiyatlarla bulunabiliyor. Tüm bunlar çok pahalı diyorsanız ve yine de kapsül espresso içmek istemiyorsanız size tavsiyem Breville olacaktır. Türkiye’de de bulabileceğiniz Breville espresso makineleri bunlar kadar şık görünmese de bunlar kadar iyi kahve yapıyor ve fiyatları da 3500 TL civarında.

        Diğer Yazılar