Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutfağa ve yemek pişirmeye merakımı bilmeyeniniz kalmamıştır herhalde.

        Evde yemekleri genelde ben pişiriyorum.

        Özellikle de vaktim bollaştığından bu yana.

        En büyük keyiflerimden biri yemek yapmak, sofra kurmak ve bunu dostlarımla paylaşmak.

        Bu yüzden olsa gerek, mutfak malzemelerine merakım büyük ve burada da sık sık bu konuları ele alıyorum.

        Bu hafta da size mutfakların en vazgeçilmez elemanlarından biri olan buzdolaplarından söz etmek istiyorum.

        Açık konuşmak gerekirse, burada yazacağım buzdolapları biraz abartılı. Aralarında bir de yerli markamız var ama işin özünde Vestel’in, Arçelik’in, Beko’nun, Bosch’un Türkiye’de ürettiği buzdolapları da şahane.

        Son derece kaliteli, son derece yeterliler ve fiyatları da makul. Az sonra okuyacaklarınız ise bu işin “zirve” noktaları ve olmasa da olur diyebileceğimiz, ama muhteşem ürünler.

        1- MENEGHINI LA CAMBUSA

        İtalyan mutfak ve mutfak gereçleri üreticisinin başyapıtı La Cambusa serisinin en büyük modeli. Aslında üç boyda üretiliyor ama en şık ve güzeli bu. Mutfağınızın renk ve malzemesine göre, ısmarlama olarak üretiliyor. Çok farklı materyallerden kapakları var. Bazıları salona koyabileceğiniz kadar şık ahşaptan yapılabiliyor. Son derece geniş iç hacminin yanı sıra, iki dolabın arasına kahve makinesi veya gerek duyduğunuz başka mutfak gereçleri de yerleştirilebilir. Dünyanın en pahalı buzdolabı olduğu kesin. Başlangıç fiyatı 26 bin dolar civarında. Seçilen malzemeye göre 41 bin dolara kadar çıkıyor.

        2- SUB-ZERO PRO48

        Muhtemelen dünyanın en iyi buzdolabı. Meneghini gibi abartılı bir ürün değil. Pek çok buzdolabının aksine, derin dondurucu ve buzdolabı bölmeleri için iki ayrı kompresöre sahip ve bölmeler farklı ısılarda ayarlanabiliyor.

        Cam kapaklı modeli çok şık ama dolabın içi görünmesin istiyorsanız çelik kapaklı modeli de var. Şok dondurma, buz yapma özellikleri haliyle mevcut. Motor bölümü buzdolabının üzerinde ve pek gerektirmese de tamiri çok rahat. ABD fiyatı 16 bin dolar civarında. Bir ara Türkiye’ye de getirdiler ama o günlerde 100 bin TL’lik fiyatıyla fazla talep görmedi.

        3 - NORTHLAND 60SSG

        Vatandaşı Sub-Zero’ya rakip olabilecek düzeyde bir Amerikan markası. Bu da muazzam bir buzdolabı olmakla birlikte Sub-Zero kalitesinde olmadığını düşünüyorum. Her ne kadar profesyonel ürünleri çok çok iyi olsa da Northland’in Sub-Zero’dan biraz daha alt kalitede olduğunu düşünüyorum. Northland’in de cam kapağı ve çok geniş bir derin dondurucu bölmesi var ancak Sub-Zero biraz daha kullanışlı gibi. Northland’in en hoşuma giden özelliği kapaklarının açık bırakılması halinde kendi kendine kapanması. Fiyat olaraksa Sub-Zero’nun altında. Yaklaşık 13 bin dolarlık bir fiyat etiketi var.

        4 - GAGGENAU 492

        Tüm bu saydıklarım içinde Türkiye’de de bulunabilen ve diğerlerine oranla yaygın sayılabilecek bir ürün. Alman kalitesi. 400 serisinin en büyüğü ama mutfağınızın durumuna göre farklı boylarda kombinasyonlar yapabilir, birkaç dolabı tek dolap gibi kullanabilirsiniz. Sessiz, kaliteli ve ısı ayarları hassas bir buzdolabı. Diğerlerine oranla biraz daha harcıâlem. Türkiye fiyatları Sub-Zero kadar pahalı olmasa da ucuz da değil.

        5 -VESTEL GT850

        Türkiye’de böyle bir buzdolabı yapıldığına inanmak güç. Zaten bulması da çok güç. İki yıl önce bir elektronik fuarında gördüğümde ve markasının Vestel olduğunu öğrendiğimde gözlerime inanamamıştım. Sub-Zero Pro48’in ikizi gibi. Hemen hemen aynı dizayna ve aynı işlevlere sahip. Vestel bu ürününe “Bentley” serisi diyor. Türkiye’de sadece İstinyePark Vestel mağazasında rastladım. Anladığım kadarıyla ihracat amacıyla üretiyorlar. Sub-Zero ile aynı tasarım ve aynı işlevlere sahip olmasına rağmen fiyatı Sub-Zero’nun yaklaşık 6’da biri.

        Diğer Yazılar