Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU FUTBOLCULARI HASTANEDEN Mİ ALDINIZ?

        - Riekerink konusunda haklı çıkıyorsunuz. Kayseri maçında yaptığı değişiklikler faciaydı. Zaten zaman geçtikçe takke düşmeye başladı. Bana göre net bir şekilde bu hoca G.Saray’ın hocası değil? siz ne diyorsunuz?

        "Başından beri söylüyorum. İlkokul öğretmeninden üniversite hocası yapamazsınız diye. Tabii ben bunu söyleyince ilkokul

        öğretmenleri de kızıyor. Zaten bu memleketteki zihniyeti anlamak mümkün değil. ‘İlkokul öğretmeninden üniversite hocası

        olmaz’ demek hakaret değil. İyi bir ilkokul öğretmeni eğitimin en önemli parçasıdır ama üniversitede ders veremez. Riekerink de altyapı hocası olarak çok iyi olabilir ama fonksiyon farklı. Altyapı hocası topa vurmayı, koşmayı, çalım atmayı öğretir. Teknik direktör ise taktik bilgisine sahiptir. Riekerink şimdi G.Saraylı futbolculardan taktik bilgi öğreniyor

        herhalde. Ve çuvallıyor. Bu da yönetim rezaleti. Riekerink’le devam etmek “Ben para harcamayacağım. Bütçemi toparlamaya çalışacağım” demektir. Hem Riekerink’le devam edip, hem de büyük paralarla takım kurarsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olur. O da ağızda ekşi bir tat bırakır. Dediğiniz gibi değişiklikler tam rezalet. Maçı Riekerink verdi açıkça. Yasin çıkıp Josue girdi. Hop gitti bir kanat. Selçuk çıkarıldı, yerine de Jong. Hem hazır değilken. Ne oldu o da sakatlandı.

        Birisi de bu yönetime şu transferlerin hesabını sorsun yahu. 4,5 milyon Euro artı 3 futbolcuya karşılık alınan Serdar Aziz sakat. En az 1 ay yok. Herkes sakat. Nereden aldınız bu futbolcuları. Hastaneden mi? Umut Bulut eleştirilerinde haksız mı? Şimdi bu yönetim Galatasaray’ın son barutu Riva ve Florya’yı da satıp böyle çarçur edecek. Galatasaray camiası bu yönetimin basiretsizliğine bir an önce uyanmalı. Ama uyansa ne olacak herkes görevden kaçarken!"

        TERİM O RAHATI BIRAKIP NİYE GELSİN

        - Her geçen hafta Fatih terim biraz daha yaklaşmıyor mu kulübe?

        "Öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanki dünyada Terim’den başka hoca yok. Ne yani, G.Saray’ın başarısı Terim’in ömrüyle mi sınırlı. Ya da Terim’den önce başarısı yok mu? İyi bir yönetim anlayışı ile Hamza Hamzaoğlu ile de bu takım şampiyon oldu. Ayrıca Terim niye gelsin. TFF’de rahatı yerinde. Para sorunu yok, transfer sorunu yok. Yılda bilmem kaç milyon Euro parayı sorunsuzca alıyor. Alacağı yok, vereceği yok. O rahatı bırakıp niye gelsin. Gelirse yönetici olarak gelir bir gün. İyi de olur bence."

        NAZİFOĞLU’NUN TARZI G.SARAY’DA OLMAZ

        - Umut Bulut maçtan sonra Levent Nazifoğlu’na ağır sözler söyledi. O da yanıt verdi bu tür polemiklere ne diyorsunuz?

        "Vahim olan Umut’un söyledikleri değil. G.Saray açısından vahim olan G.Saray’da atamayla da gelmiş olsa yönetici olan birinin bir futbolcu ile polemiğe girmesi. Umut Bulut, Umut Bulut’u temsil ediyor ama G.Saray yöneticisi seçilmeden gelmiş bile olsa G.Saray’ı... G.Saray, bir futbolcusuyla polemiğe girmez. Zaten G.Saray Genel Kurulu’nun Levent Nazifoğlu’na oy vermemiş olması da bu yüzden. Bu tarz ve bu düzey G.Saray’da olmaz. Ancak Dursun Özbek atarsa olur ki Dursun Özbek bu atamayla Genel Kurul’a da hakaret etmiş oldu."

        ALLAH, YILDIRIM’I F.BAHÇE’NİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN!

        - F.Bahçe’de Kadıköy düştü. Bir zamanlar bırakın galibiyeti beraberliğin bile büyük bir başarı sayıldığı Kadıköy’de artık elini kolunu sallayan puan alabiliyor. Hem de fazla zorlanmadan. Dün de öyle oldu. F.Bahçe’ye ne oluyor? Bu iş nereye gidecek

        "Aslına bakarsanız F.Bahçe ile ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü en mantıklı, en akla yakın şeyleri söylesem de F.Bahçeliler’in aklından geçenleri dile getirsem de F.Bahçe Yönetimi’ne yakın kişilerden, organize gruplardan ve Azizbahçeliler’den küfür ve türlü hakaret işitiyorum. 12numara gibi gruplardan abuk sabuk laflar geliyor, neredeyse FETÖ’cü ilan etmeye çalışıyorlar. Bu kadar düzeysizlikle uğraşmak istemiyorum. Fenerbahçe’de olan bitenden memnunlarsa, bu olanları F.Bahçe’ye yakıştırabiliyorlarsa buyursunlar böyle devam etsinler. Bana küfür etmekle F.Bahçe

        kurtulacaksa buyursunlar etsinler. Uğraşamayacağım bu saatten sonra bu tip sözde F.Bahçeliler’le. Aziz Yıldırım kendilerine hayırlı uğurlu olsun. Daha uzun yıllar devam etsin F.Bahçe’nin başında kalmaya. Onlar memnunsa, biz rakipler olarak yüz kat memnunuz. Biz diyoruz ki, Allah F.Bahçe’nin başından Aziz Yıldırım’ı eksik etmesin."

        G.SARAYLILAR KIZMASIN AMA F.BAHÇE, TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ CAMİASI

        - Kızgınsınız ama aklı başında Fenerbahçeliler’in size bir şey dediği yok. Bu konuda bir yanıt alsak daha iyi olmaz mı?

        "Alın size yanıt. F.Bahçe Aziz Yıldırım ile devam ettiği müddetçe daha beter hale gelir. Bakın ortak aklın egemen olmadığı, “Ben yaptım oldu, herkes benim gibi düşünmeli” diyen başkanların arkasından giden tüm kurumlar, sonunda bu hale düşerler. Perişan olurlar. F.Bahçe’nin iyiliğinden başka bir şey istemeyen muhalefete söv, her olumsuzluğun faturasını muhaliflere çıkar, senin gibi düşünmeyenleri stada sokma, sadece sana tapan adamlardan yönetimler oluştur, sadece uzun zamandır o koltukta oturduğun için her şeyi bildiğini zannet. Sonuç bu olur. G.Saraylılar bana kızacak ama F.Bahçe, Türkiye’nin en güçlü spor camiası. Ne yazık ki, ortalama entelektüel düzeyi artık G.Saray’ın da üzerinde. Ve o camia bu yönetimle yönetiliyor. Olacak şey değil. Aziz Yıldırım anlayışı F.Bahçe’yi iğdiş etti!"

        SORUNLARIN KAYNAĞINDA BAŞKAN VE YÖNETİM VAR

        - Fenerbahçe’deki sorunun futbolcu ya da taktik teknik olduğuna inanılmıyor. Sorun yönetimsel sorun. Sizce Aziz Yıldırım ve yönetimi, Fenerbahçe’nin önünün açılması için rahatlaması için üstündeki ölü toprağının gitmesi için istifa edebilir mi?

        "Aziz Yıldırım istifa falan etmez. Çünkü o her şeyi doğru yaptığını düşünüyor ve bir koltukta gereğinden fazla oturan herkes gibi kendisi yoksa, başında bulunduğu kurumun da yok olacağını zannediyor. O yüzden istifa etmez. F.Bahçe’de tek sorun başkan veya yönetim değil ama tüm sorunların kaynağında başkan ve kukla yönetimi var. Takım kötü bir takım. Ama o takımı kimseye sormadan kendi kafasına göre kuran da bu yönetim. Hoca kötü bir hoca ama o hocayı da bulup getiren bu yönetim. Hem de sezon başladıktan sonra. Takımı oyuncak haline getiren, başarılı teknik direktörleri “Siz mi şampiyon

        yaptınız ben yaptım” diyerek kovan da bu başkan."

        ADVOCAAT, PEREİRA GİBİ

        - Dünkü maçı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bursa bir kere geldi golü attı. F.Bahçe üç kere geldi o kadar. Ama üç topta mucize şekilde gol olmadı. Her şey kötü olunca iyi giden hiç bir şey de olmuyor. Aziz’in çıkardığı top nasıl açıklanır?

        "Şunu baştan söyleyeyim. F.Bahçe kadrosu ne kadar zayıf olursa olsun Bursa’ya yenilecek bir kadro da değil. Kayseri’ye de yenilmez ya da puan vermez. Ama hoca yarı yolda gelmiş. Takım şaşkın, yönetim berbat olunca böyle olur. Bu maç on kere oynansa dokuz kere F.Bahçe kazanır ama bir kere oynanınca F.Bahçe kaybetti. F.Bahçe’de iki santrfor var. Biri RVP, biri Emenike. RVP kendini emekli etmiş. Emenike ise futbolcu değil. Kurtarıcı diye Sow’u alıyorsun. Sow gittiği takımda kadro dışı kalmış. İngiliz Ligi’nde değil, Katar’da. Hoca zaten saçma bir adam. Pereira gibi. Her maçtan sonra ezber laflar. Defans uyudu. Uyanık kalmayı sen öğreteceksin be adam, ben değil. Daha anlatayım mı? Çift santrfora döndü. Emenike ve RVP. Ama takımın diğer kanattan top taşıyan ve fena da oynamayan adamı Lens’i çıkardı. Maçın tek iyi adamı Volkan iyice yalnız kaldı. Caner ve Gökhan’ı yollamışsın. Yerleri boş. Sonra da maçtan sonra aynı bahaneler, aynı laflar. Ama dediğim gibi tüm bunların sorumlusu yönetim. Daha doğrusu başkan. Çünkü yönetimde başkanın hık deyicileri dışında kimse yok!"

        EN İYİSİ BEŞİKTAŞ

        - Beşiktaş iyi oynadığı maçı kazandı. Şöyle bir teşhis var. Bir kere Karabük maçında hakem doğrudan sonuca etki yaptı. Caner’i atsa maç değişik olurdu. Siz ne diyorsunuz?

        "Aynen öyle. Hakemler yine dökülmeye başladı. Bana göre G.Saray’ın yediği gol ofsayttı. Ha o da olabilir, hata mümkün ama hakem genelde yetersiz bir görüntü çizdi. Yanılıyor olabilirim ama zannetmiyorum. F.Bahçe maçının hakemi eyyamcının önde gideniydi. Beşiktaş maçının hakemi de pek çok yanlış karar verdi ve bunlar genelde Beşiktaş lehineydi. Beşiktaş yine de tüm üç büyükler içinde en iyi top oynayanı. Ligin en iyi takımı bana göre Osmanlı. Onu da Beşiktaş takip diyor. Beşiktaş’ın dengeli bir hocası var. Rakiplerinden üstünlüğü o. Yine de çok iyi değiller. Açık söyleyeyim ben Karabük’ün

        hocasını çok beğeniyorum. Şampiyonlar Ligi’nde durumu göreceğiz zaten. İnşallah iyi sonuçlar alırlar."

        - Beşiktaş’ın defansı belki Türkiye için yeterli ama Şampiyonlar Ligi’nde büyük sıkıntı çekecektir. Siz ne diyorsunuz?

        "Söylemek istediğim bu. Sadece defans değil. Şampiyonlar Ligi’nde tüm takım test edilecek. Defans sıkıntılı ama hücum da Şampiyonlar Ligi düzeyinde değil bence. Ama kura şansları iyiydi. Umarım bu şans sahaya da yansır."

        CANER’İ İSTEMEMEK FUTBOLU BİLMEMEKTİR

        - Beşiktaş’tan konu açılmışken Gökhan Gönül ve Caner Erkin farkını göstermeye başladı. Fenerbahçe bu iki oyuncuyu nasıl bırakabilir? Bu oyuncuları hem de şampiyonluk için çekişilen ezili rakibe vermek bir çeşit intihar değil mi?

        "F.Bahçe’yi sorduğunuz zaman da söyledim zaten. Bu iki oyuncuyu, özellikle de Caner’i her takıma gözü kapalı alırım. Caner’i istememek ya aptallıktır ya da futbol bilmemek. Gerçi Caner bu maçta oyundan atılmalıydı ama yine de çok iyi oyuncu. Bence De Boer de hata yaptı Caner’i istememekle."

        NEFRET BİTTİĞİNDE YASAK KALKMALI

        - Deplasman yasağı konusunda haklı çıktınız. Devlette sizin gibi düşünüyor. Bu yasak sizce ne zaman kalkmalı?

        "Ben haklı çıkmaktan bıktım, Türkiye beni haklı çıkarmaktan bıkmadı. Bu yasak Türkiye medeni bir ülke haline gelince kalkmalı. İnsanlar aynı düşüncede olmadığı için ya da aynı takımı tutmadığı için birbirinden nefret etmeyi bıraktığı zaman kalkmalı. Bununla ilgili yanıtı eski İngiltere Başbakanı verdi zaten. Şimdi ben de tekrarlayıp Sıla gibi olmayayım.

        Konserlerim falan iptal edilir sonra."

        Diğer Yazılar