Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kiev’deki hakem skandalını nasıl karşılıyorsunuz? Geçen sene de İvan Bebek vardı. UEFA’nın Türk takımlarına bir tavrı mı var?

        - Önce şunu söyleyeyim; hakem ne kadar kötü olursa olsun, 6 gol yemeyi hakeme bağlamak kendinizi kandırmak olur. Bunu bir kenara yazın önce. Sonra Aboubakar’ın gördüğü kırmızı kartı da bir kenara yazın. Kardeşim, UEFA Avrupa Ligi’ne kalıyorsun, önemli maçlar oynayacaksın, orada saçma sapan bir hareketle kırmızı kart görmenin alemi var mı? “Hakem kötüydü” diyerek Aboubakar’ın bu sorumsuzluğunu es mi geçeceğiz!

        İskoç hakem rezaletine gelince... Şerefsiz, haysiyetsiz bir hakem nasıl olur, ete kemiğe bürünmüş bir örneği olarak sahadaydı. Bir hakemin bir standardı olur, prensipleri olur. De ki, sertliğe karşı ve kartlarını kolay kullanıyor. Peki Kiev’e karşı niye aynı rahatlıkta kart çıkmadı! Maçın başındaki kırmızı kart pozisyonuna gelirsek. Penaltı vardı yoktu, kesin bir şey söyleyemem. Ama kırmızı kart olmadığı kesin. Yan yana koşan iki futbolcu, omuz omuza itişiyorlar. De ki penaltı, kırmızı kart nereden çıktı kardeşim? Böyle bir kırmızı kart olur mu? Olmaz. Bütün dünya biliyor ki olmaz.

        Hakem tam bir aşağılıktı ama benim gördüğüm başka bir şey var. UEFA belli ki, Türk takımlarının Avrupa’da yürümesini istemiyor. Türkiye’yi istemiyorlar anladığım. Güvenlik nedeniyle de, siyasi nedenle de, ne dersen de ama Türkiye’ye karşı bir tavır olduğu açık. UEFA’da lobimiz yok. Avrupa’da nerede lobimiz var ki? Şu kadarını söyleyeyim; Fenerbahçe’nin Avrupa’da ilerlemesi bu son maça bağlı olsaydı muhtemelen Fenerbahçe’ye de bir şeyler yapacaklardı. Hissiyatım bu yönde.

        HAKEM HATALI DA YA BEŞİKTAŞ?

        Peki, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez hatalı karar çıkmıyor. Beşiktaş gibi bir takım ne olursa olsun toz şeker gibi dağılmalı mıydı?

        - Aynen öyle. Bütün suçu hakeme atarak kurtulamazsınız. Bir kartla bu kadar dağılma hakkınız yok. Bir hakem, Şenol Güneş’in hatalarını yok edemez. Geçen maç, Benfica karşısında takımın en önemli adamı, maçı çeviren adam, takımı kurtaran adam bu maçta sahada yok. Niye, bana anlatsın Şenol Güneş. Yerine Aboubakar var. Olcay var sahada ya... Olacak iş mi? Olcay kim, Beşiktaş’ın bugünkü kadrosunda Avrupa maçında ilk 11’de olmak kim! Hadi onlar bir yana. Bir takım bir kartla bu kadar kendini dağıtır mı, bu mu profesyonellik? Bunları görmez de tüm suçu, şerefsizliği aşikar bir hakeme yıkarsan gelecekte de başarılı olamazsın. Hakem kötüydü tamam ama Beşiktaş da çok kötüydü. Mesela Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup’un bu seneki performansını niye hiç sorgulamıyor, merak ediyorum.

        F.BAHÇE’DE YARI FİNALE ÇIKACAK HAVASI VAR

        F.Bahçe çok zor bir gruptan lider olarak çıktı. Sizce UEFA’da önleri açık olabilir mi? Dick Advocaat ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

        - Fenerbahçe çok iyi bir Avrupa sınavı veriyor. Çok şanssız kuralar çekmezlerse yarı finale doğru ilerleyecekler gibi bir havaları var. Tabii Fenerbahçe kadro olarak da, hoca olarak da Beşiktaş’a oranla çok daha profesyonel ve tecrübeli. Daha Avrupalı bir takım. Hocanın da etkisi var mutlaka. Büyük etkisi var ama oyuncuların tecrübe ve kalitesini de unutmamak lazım.

        OSMANLI İÇİN BİLE SÜRPRİZ

        Son sorumuz Osmanlı için... 3 ön eleme oynadılar, gruplara kaldılar ve lider çıktılar. Bu sonucu bekliyor muydunuz?

        - Sezon başında Osmanlıspor’un iyi takım olduğunu söyledim hep ama bu kadar başarılı bir Avrupa performansı beklemiyordum. Kendileri için bile muhtemelen sürpriz olmuştur.

        Diğer Yazılar