Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Teknik direktörlük şapkadan tavşan çıkarmak değildir. Senin forvet hattın belli. Bir de Podolski gelmiş. Allah’tan cezanı mı istiyorsun! Burak her türlü oynar kardeşim. Hamzaoğlu’nun maçtan sonra ‘ateşlemek için yedek bıraktım’ sözleri de saçma sapan bir açıklama. Zırvalamanın ağababası.”

        - Ligde ilk haftayı geride bıraktık. Aklınızda neler kaldı?

        Horoz ölür, gözü çöplükte kalır, benim aklımda da tabii önce Galatasaray kalır. İlk aklımda kalan Galatasaray’ın Sivasspor karşısında faciadan dönmesi. İlk yarı 3-0 biterdi, kimse de ne olduğunu anlamazdı. Bu skor olsa G.Saray lige son sıralarda giriverirdi ama Hamza Hamzaoğlu şunu görmeli ve kabul etmeli: “Teknik direktörlük şapkadan tavşan çıkarmak değildir” Zaten futbolda şapkadan tavşan falan da çıkmaz. Çıksa çıksa şapkanın yırtık astarı çıkar. Kardeşcağızım bu takımın ideal 11’i üç aşağı beş yukarı belli. Geçen yıl seni şampiyon yapan forvet hattın belli. Ha bir de buraya şahane bir takviye gelmiş, ne istiyorsun daha, Allah’tan cezanı mı? İstiyorsan o da verir! Nitekim bu hafta az kalsın veriyordu. O nasıl bir kadro. O nasıl bir diziliş, anlayan varsa beri gelsin. Burak yok, Olcan sahada. Yahu Olcan bu takımda Yasin’in yedeğidir, Telles’in yedeğidir. Burak’ın yerine oynayacak adam değildir. Ya da Burak’ı oynatmayıp, Olcan’a göre takım kuramazsın. Yok neymiş Burak’a teklif varmış, gidecekmiş. Gidecekse gider. O maça çıkar, oynar sonra gider. Hamza Hoca böyle macera aramaya devam ederse, o macerayı yaşar. Ama Galatasaray’a sonu belirsiz bir macera yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

        - Haftaya Burak konusu damga vurdu. Ne olacak Burak’ın durumu?..

        Ne durumu var anlamadım. Burak oynar kardeşim. Kötüyse çıkarırsın. O zaman de ki, “Savunmaya yardım etmiyordu çıkardım.” Tam aksine Burak ve Podolski rakip savunmanın hücuma çıkmasını engelleyen adamlar. Burak başka takımda olsa ve bu yıl alınsa herkes bayram ederdi. Yalan mı?

        -Maçtan sonra Hamza hocanın ‘Burak’ı ateşlemek için yedek bıraktım’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir açıklamayı geçen sezon belki de sadece İsmail Kartal’dan bekleyebilirdik! Siz ne düşünüyorsunuz?

        Zırva tevil götürmez ya da istemez diye bir laf vardır. Zırvalamanın büyüğü, ağababası. Ne yapsın; “Ben arada sırada böyle saçmalarım. Geçen yıl da Başakşehir maçında saçmalaşmıştım mesela. Benim huyum bu” demeyeceğine göre öyle saçma sapan bir açıklama yapmış.

        MELO’DAN GELECEK FAYDA ALLAH’TAN GELSİN

        - Yine sizin takıma dönersek, her sene yaşanan Melo krizini nasıl yorumluyorsunuz?

        Melo’dan hiç haz etmediğimi artık herkes biliyor. Sevmiyorum tarzını, tavrını. Faydalı mı takıma... Bazen çok faydalı. Ama adam tipim değil. Ondan gelecek fayda Allah’tan gelsin!

        NEFESİNE GÜVENEN BORAZANCIBAŞI...

        - G.Saray yönetimine sosyal medyada Sivas maçından sonra büyük tepki oldu. Başkan Dursun Özbek vizyonsuzlukla suçlanıyor. G.Saray’ın borçlarını düşünerek hareket etmek sizce vizyonsuzluk mu?

        Yoo değil. Ama bu iş biraz da vizyon. Hem borçları idare edeceksin, hem de taraftarı tribüne çekeceksin. Şampiyon olamazsan, Avrupa’ya gidemezsen, Avrupa’da tur atlayamazsan, tribünleri dolduramazsan o borçları neyle ödeyeceksin! Mecidiyeköy’e yapacağın kıytırık otelden geleceğini zannettiğin yılda 5 milyon Dolar’la mı? Ayrıca da Dursun Özbek kan ve gözyaşı vadederek gelmedi başkanlığa. Nefesine güvenen borazancıbaşı olur. Eğer Galatasaray’ın tek hedefi mali disiplin sağlayıp gerisini boşvermekse ben de başkan adayı olurdum. Bunlardan da iyi yönetirdim. Gerçi zaten ortada bunlar diye bir şey yok. Başkan ve kardeşi var.

        KASIMPAŞA, RIZA’YLA ÇOK DAHA BAŞARILI OLUR

        - Beşiktaş ile birlikte ilk haftada en farklı galibiyeti Kasımpaşa aldı. Lige iyi başladı. Rıza Çalımbay’lı Kasımpaşa için neler diyeceksiniz?

        Rıza Çalımbay’lı Kasımpaşa bu sezon yıllardır yapamadığı patlamayı yapabilir. Çünkü Rıza belki de ilk kez sorunsuz bir takımla çalışıyor. Muazzam tesisler, gününde ödenen paralar, tıkır tıkır işleyen bir sistem. Tek düşünülmesi gereken futbol. Kasımpaşa daha önce fazla rahat bir haldeydi. Bu yıl Rıza takımı zorlarsa, olmayan hırsı kazandırırsa ve saha içinde bir lider oyuncu yaratabilirse Kasımpaşa, geçen yıla göre daha az yıldıza sahip kadrosuyla bu yıl çok daha başarılı olur.

        - Kim olabilir o saha içi lider?

        Kendisini verirse Adem Büyük olabilir ki, çok çok iyi başladı. Oscar Scarione de olabilir. İsaksson tecrübesiyle buna aday ama galiba tarzı değil.

        BİR DE STADI OLSA BEŞİKTAŞ ACAYIP İŞLER YAPARDI

        - Beşiktaş yine etkileyici başlangıç yaptı. Sizce yine bir dejavu mu yaşıyoruz? Siyah-Beyazlılar, Şenol hoca ile daha mı farklı olur?

        Aslında benim elimi öpmeniz lazım ama nerde sizde o terbiye! Gülme gülme. Ne dedim geçen hafta Şenol Hoca ile oyuncular değer kazanıyor. Boşuna değil herkesin Bursasporlu oyuncuların peşinde olması demedim mi? Bak işte daha ilk maçta aynı oyunculardan başka performanslar çıkmaya başladı. Misal Oğuzhan Özyakup. Beşiktaş’ın bir de stadı olsaydı, bu yıl çok acayip işler yapardı. Hala da yapabilir.

        OĞUZHAN GİBİ NİCE CEVHERLER ÇIKACAK

        - Oğuzhan inanılmaz oynadı ve haftaya damgasını vurdu...

        Dedim ya. Bakın sırf Oğuzhan değil, başka neler çıkacak Beşiktaş’tan. Şenol Güneş bu işi iyi yapıyor. Futbolculardan yeni cevherler çıkarıyor. Hep böyle oldu.

        OZAN TAKIMDAN KİMİ KESECEK?

        - Volkan ve Ozan, F.Bahçe’de. Ozan’ı Beşiktaş ve G.Saray da istiyordu. Ozan her takıma gerekli mi? F.Bahçe’de başarılı olur mu?

        Her takıma gerekli olabilir ama Fenerbahçe’ye gerekli mi? Ozan Tufan geldi. Peki kimi oynatmayacaklar? Alper’i mi, Diego’yu mu, Topal’ı mı, Caner’i mi, kimi?.. Fenerbahçe çok kalabalık bir kadroya doğru gidiyor. Bu sıkıntı yaratır. Yahu Alper takımda yer bulamıyor? Ben size sorayım mesela, Ozan mı, Alper mi? Oynarsa başarılı olur da kimi takımdan kesecek!

        GÖZÜME ÇARPAN TEK DIEGO OLDU

        - Geçelim diğer takımlara. En çok beğendiğiniz Fenerbahçeli futbolcu kim oldu?

        Bana göre çok fazla öne çıkan bir futbolcu yoktu. Zaten siz dahil tüm spor basınının söylediği gibi ortada muhteşem bir Fenerbahçe falan da yoktu. Ama kalitesiyle maçı aldı. ‘5 dakikada Beşiktaş’ yaptılar. Bunu bu sezon çok sık görürüz zaten. Birisi uyanıp da orta sahada Fenerbahçe’yi boğuncaya kadar böyle çok maç kazanırlar. Daha da çok gol atarlar. Maçtan sonra bizim eski kaptan Bülent Korkmaz’la konuşuyorduk. O da Fenerbahçe’nin bu kadro ve anlayış ile çok maç alabileceğini söyledi. Kim göze çarptı dersen, belki Diego diyebilirim. Oynadıkça daha iyi olacak.

        BU TAKIM FUL ÇEKMEYECEKSE KİM ÇEKECEK

        - F.Bahçe seyircisi yeniden tribünlere döndü. Yine etkili tezahüratlarıyla oyuna ortak olmaya başladı. Geçen sene böyle gerçekleşseydi farklı olur muydu?

        Evet taraftar döndü gibi ama yine de tam doluluk yoktu. Gerçi yaz, hava sıcak, millet tatile kaçıyor falan ama takımda takım yani. Yıldızlar karması. Bu takım her maç ful çekmeyecekse kim çekecek! Tabii Fenerbahçe taraftarına kimse bir şey diyemez. Muazzam bir taraftarı var. Benden pek hoşlanmıyorlar ama ben onlara saygı duyuyorum.

        G.SARAY’I F.BAHÇE’DEN 20 KAT SERT ELEŞTİRİYORUM

        - Niye hoşlanmıyorlar sizden?

        Allah Allah, bu sorulur mu? Galatasaraylıyım, Galatasaray’ı koruyup kolladığımı düşünüyorlar. Oysa Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi eleştirdiğimden on kat fazla, 20 kat sert eleştiriyorum ama fark etmiyor Fenerbahçe taraftarı için. Fatih Altaylı Galatasaraylı. Nokta. Bitti. Fenerbahçe ile ilgili ne desem “Sen kendi takımına bak” diyorlar en kibar haliyle.

        - Peki öyle mi yapacaksınız!

        Ne yani AKP hakkında eleştiride bulunmak için ille AKP’li, CHP hakkında eleştiri yapmak için ille CHP’li mi olmak lazım. İstediğimi söylerim. Hapırsalar da köpürseler de söylerim.

        Diğer Yazılar